Tapu kadastroda dijitalleşme süreci hızlanacak

Tapu kadastroda dijitalleşme  süreci hızlanacak

EMLAK Haberleri

Vatandaşların tapu ve kadastro işlemlerini e-Devlet üzerinden daha hızlı yapabilmesi için yüzde 50 olan dijitalleşme oranı 2020 sonuna kadar yüzde 70'e çıkarılacak.

NECMİ ÇİÇEKÇİ

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, tapu işlemlerinin elektronik ortama taşınması, e-Devlet sürecine uyum sağlanması, elektronik sicil çalışmalarının tamamlanması, vatandaşlar için daha kısa zamanda, daha kaliteli ve güvenli hizmet üretilmesini amaçladıklarını belirterek dijitalleşme konusundaki çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Elektronik ortamda günlük 20  bin işlem gerçekleştirdiklerini belirten  Adlı, "Toplam dijitalleşme oranımız şimdilik yüzde 50. 2020 yılı sonu hedefimiz ise dijitalleşmede yüzde 70, E-ipotek, E-İpotek-Satış uygulamasının başlamasından bu yana yaklaşık 150 bin işlem proje kapsamında tamamlanmıştır" dedi.

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...