‘İnşaat’ta üretim, dört ay sonra toparlanma

Düzenleyen:
‘İnşaat’ta üretim, dört ay sonra toparlanma

EMLAK Haberleri

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’nin Temmuz 2019 sonuçları açıklandı. Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından açıklanan endeks sonuçlarına göre, sektörde üretim, dört aylık aradan sonra artış gösterdi.

Hem dip seviyeden dönen hem de mart ayından sonra ilk defa artış gösteren endeksle birlikte, zayıflama beklentileri de durdu. Yurtiçi satışlar, ihracat, üretim ve cirolar, uzun süre sonra birlikte artış gösterdi. Bu toparlanma, önümüzdeki aylar için faaliyetlere ilişkin beklentileri destekledi. Güven Endeksinde ise temmuz ayında yaşanan durağanlaşmanın, sonraki dönemlere ilişkin toparlanma işaretleri olarak görülmesi gerektiği belirtildi. İhracat pazarlarında ise güven, temmuz ayında önemli ölçüde artış gösterdi. Güven Endeksi, daha önce olumsuz etkiler oluşturan dış politik ve jeopolitik risklerin de ötelenmesi ile, bu defa olumlu etkilendi. Ekonomideki belirsizlikler de azaldı. Faaliyetlerdeki toparlanma, güvene katkı sağladı.

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...