Bina yalıtımı verimliliği arttırıyor

Bina yalıtımı  verimliliği arttırıyor

EMLAK Haberleri

Enerji tüketiminde olduğu kadar üretiminde de verimliliğin önemine dikkat çeken Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Başkanı Ferdi Erdoğan “Türkiye’deki tüm konutlar için 1 Ocak 2020 tarihi itibarıyla Enerji Kimlik Belgesi alınması zorunlu hâle getirildi.

NECMİ ÇİÇEKÇİ

Yeni binaların ise iskan alabilmesi için en az C sınıfı Enerji Kimlik Belgesi almaları gerekiyor. İnsanlarımız buzdolabının, çamaşır makinesinin harcadığı enerjiyi, otomobilinin yakıt tüketimini sorgularken; başını soktuğu evin kendisine nasıl bir konfor, yaşam kalitesi, hava kalitesi, enerji ve su tasarrufu, atık yönetimi sağladığını aynı duyarlılıkla sorgulamıyor. Sorgulamaya en azından kentsel dönüşüm sürecinde yenilenen binalarla başlayabiliriz. Başta depremle direkt bağlantılı su yalıtımı ve enerji verimliliği için şart olan ısı yalıtımı olmak üzere, yangın, ses ve tesisat yalıtımı ülkelerin ‘-mış gibi yaparak’ erteleyeceği bir konu değil” dedi. Enerji Verimliliği Derneği Başkanı Murat Kalsın’da verimlilik konusunda bilinci artırmanın enerji kaynaklarının kullanımı açısından önemli olduğunu belirterek "Sadece kış döneminde yalıtımı yapılan ve ısı ölçüm cihazı kullanılan evlerde, 5 yılda daire başına 2.500 liranın üzerinde tasarruf elde edilebilir. 5-6 milyon adet konutun yalıtımı tamamlandığında yıllık 3 milyar metreküp doğalgaz tasarrufu, yani 1 milyar dolarlık gaz ithalatının azaltımı sağlanabilir" dedi.

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...