Dask poliçeleri ZAS oluyor

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Dask poliçeleri ZAS oluyor

EMLAK Haberleri  / HABER MERKEZİ

2000 yılından bu yana konut ve işyerlerini depremlere karşı teminat altına alan DASK poliçesi baştan aşağıya yenileniyor.

NECMİ ÇİÇEKÇİ'NİN HABERİ - 2024 yılında devreye alınacak yeni sistemin adı DASK yerine Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) olacak. Bu poliçe kapsamında konutların daha geniş kapsamda koruma altına alınacak. Sektör temsilcileri yeni ZAS poliçesi ile ilgili “DASK poliçelerinde teminatlar çok düşük kalıyordu. Ayrıca depremde hasar veya yıkılma durumunda tazminat ödeniyordu. Bu rakam ise en yüksek 640 bin lira idi. Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra yeni düzenleme yapma ihtiyacı doğdu. Zorunlu olmamakla birlikte isteyen vatandaşlar konutlarındaki teminatları genişletebilecek” dedi.

Dask poliçeleri ZAS oluyor

TAM TEMİNAT ÖDENECEK

İlgili kuruluşların ZAS poliçeleri üzerinde sigorta şirketleri ile birlikte bir çalışma yürüttüğü öğrenildi. Poliçelerin önümüzdeki yıldan itibaren kesileceği ifade edildi. Alınan bilgiye göre ZAS poliçelerinde teminat tutarı, tapuda geçen konut bedeli kadar olabilecek. Poliçe fiyatları da buna göre belirlenecek. Mesela İstanbul’da 2+1 dairenin tapudaki rayiç bedeli 5 milyon TL ise, bu bedel üzerinden poliçe kesilecek. Hasar veya yıkım durumunda ise 5 milyon TL’lik rakam ödenecek. Poliçe fiyatları da ona göre belirlenecek.

EŞYALAR DA SİGORTALANACAK

Öte yandan ZAS poliçeleri özel konut poliçeleri ile benzer özellikler gösteriyor. İsteyenler ZAS poliçesi içine deprem dışında; hırsızlık, sel-su baskını, yangın ve buna benzer teminatlar da ekleyebilecek. Ayrıca konut içindeki eşyalar da teminata dâhil edilebilecek.

Düzenleyen:  - EMLAK
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...