Depremzedeler yeni yıla evlerinde girecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Depremzedeler yeni yıla evlerinde girecek

Emlak Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen depremzedelerin yeni evlerine kavuşması için çalışmalar hızla sürüyor. Bu çerçevede depremin hemen ardından temelleri atılan konutların bir kısmı vatandaşlara teslim edildi.

NECMİ ÇİÇEKÇİ'NİN HABERİ - Bu sene sonuna kadar binlerce depremzede yeni evlerine kavuşacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Önümüzdeki aydan itibaren yapımı tamamlanan deprem konutlarını hak sahiplerine vermeye başlıyoruz. Yıl bitmeden, toplam 46 bin deprem konutu ve köy evini hak sahibi depremzedelerimize teslim etmeyi planlıyoruz” dedi.

ADANA

> Adana’da, TOKİ tarafından yapımına başlanan 12 bin 500 kalıcı konut ile 2 bin 500 köy evinin inşası hızla sürüyor. Mart ayında başlanan Sarıçam ilçesi Buruk Mahallesi’ndeki 24 blok ve 590 daireden oluşan proje çerçevesinde ise 9 blok tamamlanırken, diğer blokların da inşası sürüyor. Sarıçam, Çukurova, Pozantı, Ceyhan ve Yumurtalık ilçelerindeki şantiyelerde işçiler, konutların tamamlanması için çalışıyor. TOKİ tarafından yapılan açıklamada ilk 1.000 konutun ocak ayında teslim edileceği belirtildi.

ŞANLIURFA

> Depremlerden etkilenen 11 şehir arasında yer alan Şanlıurfa’da TOKİ tarafından yapılması planlanan 16 bin 782 kalıcı konut ve köy evinden temeli atılan 4 bin 469 konuttaki çalışmalar devam ediyor. Dış cephe işlemleri yapılan, kapı, pencere ve mutfak dolapları takılan 897 konut, çevre düzenlemesinin ardından aralık sonunda hak sahiplerine teslim edilecek. Merkez Eyyübiye, Karaköprü ve Birecik ilçelerinde tünel kalıp sistemiyle 3+1 ve 2+1 olarak yapılan konutların bulunduğu bölgelerde çocuk oyun ve spor alanları, otopark, yeşil alanlar ve dükkânlar da bulunuyor.

MALATYA

> Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkımın yaşandığı şehirlerden biri olan Malatya’da şehrin yeniden imar ve ihya edilmesi için çalışmalar aralıksız olarak sürüyor. Depremlerde yapı stokunun yüzde 70’i hasar gören Yeşilyurt ilçesinde ise inşaatı tamamlanan 4 bin kalıcı konutun hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor. Yeşilyurt genelinde yapımı tamamlanan 4 bin konutun aralık ayında hak sahiplerine teslim edilmesinin planlandığını kaydeden yetkililer “Konutların sene sonuna yetiştirilmesi için çok hızlı bir çalışma yürütülüyor. Bu çalışma ve gayretler bizleri de çok mutlu ediyor. Aralık ayı içerisinde yavaş yavaş teslimatlar başlayacak” dedi.

HATAY

> Depremlerin büyük yıkıma sebep olduğu Hatay’da, şehrin 33 noktasında 32 bin 314 TOKİ konutunun inşaatı sürüyor. Anahtarları hak sahiplerine teslim edilen konutların yollarını düzenlemek için ekipler görev başında. Devam eden projeler de ise çalışmalar aralıksız sürüyor. Hatay’da 220 bin 66 afet konutu ve 34 bin 129 köy evi inşa edilecek. Bu sene sonunda başta köy evleri olmak üzere birçok konut hak sahiplerine teslim edilecek. 2024 senesinin tamamında ise kalan evlerin bitirilmesi planlanıyor.

Düzenleyen:  - Emlak
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...