İş yeri kiralarında artış oranı belli oldu

- Güncelleme:
İş yeri kiralarında artış oranı belli oldu

EMLAK Haberleri

Kira zam oranlarında yüzde 25’lik zam sınırı devam ediyor, ancak iş yerleri için aynı tarife geçerli değil. İş yeri kiraları enflasyona göre belirleniyor. Bu çerçevede son açıklanan enflasyon verisi ile birlikte iş yeri kira artış oranları da belli oldu.

NECMİ ÇİÇEKÇİ'NİN HABERİ - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) dün 12 aylık ortalamalara enflasyonun yüzde 57,45 olduğunu açıkladı. Böylece iş yeri sahipleri yüzde 57,45 oranında kira zammı uygulayabilecek. Kısacası iş yeri sahibi kiracısına yüzde 57,45 oranında zam yapabilecek. Ancak bu oranlara birçok iş yeri sahibi uymuyor. Bundan dolayı kira artışlarına getirilen yüzde 25’lik zam sınırının iş yeri kiraları için de geçerli olması isteniyor.

ENFLASYONU ETKİLİYOR

Emlak uzmanları iş yeri kiralarının son bir yılda yüzde 120 artığını belirterek “İstanbul gibi büyükşehirlerde oranlar daha yüksek. Barınma nasıl ki mecburi bir ihtiyaç ise iş yeri de aynı şekilde bir ihtiyaç. Birçok işletme kiralarda olduğu gibi iş yerlerinde de kira zam sınırı istiyor. Nihayetinde buralar bir ticari işletme olduğu için yüzde 25 olmaz ama bu oranın biraz üstünde sınırlanabilir. Çünkü hiçbir iş yeri sahibi TÜİK verisine göre zam yapmıyor. Bu kira artışları işletmelerin giderine yansıdığı gibi, enflasyonun da artmasına sebep oluyor” diyor.

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...