Kış bahçeleri gün sayıyor

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Kış bahçeleri gün sayıyor

EMLAK Haberleri  / HABER MERKEZİ

Sonbaharın gelişiyle birlikte kış bahçelerine ilgi artmaya başladı. Kış aylarında evde daha çok vakit geçirildiği için kış bahçesi fikirleri de önem kazanıyor.

NECMİ ÇİÇEKÇİ'NİN HABERİ - Evden işe işten eve şeklinde günlük hayatın monotonluğu içinde kış bahçesi dekorasyon fikirleri hayatınıza renk katabilir. Kış bahçesi oluşturmak için genel kanının aksine, müstakil bir evinizin olması gerekmiyor. Dilerseniz evinizin bir balkonunu kış bahçesine dönüştürebilir, kış bahçesi balkon tasarımları ile kış aylarında evinizde daha keyifli vakit geçirebilirsiniz.

BALKONA DA YAPILABİLİR

Müstakil bir eviniz varsa, kış bahçenizi eve bitişik şekilde oluşturabileceğiniz gibi, bahçenin bir kısmını kapatarak da oluşturabilirsiniz. Müstakil evlerde kış bahçeleri tamamen camdan olabileceği gibi, çatı katı şeklinde de olabilir. Kış bahçesi oluşturmak için en fazla kullanılan materyaller cam ve ahşaptır. Isı kaybını önlemek için ahşap iskelet yerine PCV iskelet de kullanılabilir. Apartman dairelerinde kullanılan cam sistemleri sayesinde kış bahçeleri, binaların betonarme yapısı içinde farklı güzellikler oluşturmaya imkân sağlar. Sürgülü veya katlanabilen özel cam sistemleri sayesinde kış bahçesine temiz hava girişi sağlanır, hissedilen ferahlık artar. Doğru seçilen bitki ve çiçeklerle kış bahçesinin güzelliği artar. Kış bahçesinde ısınmak içinse şömine, kuzine veya elektrikli ısıtıcılar kullanılabilir. 

BİTKİ OLMAZSA OLMAZI

Kış bahçesinin olmazsa olmazlarından biri bitki ve çiçeklerdir. Kış bahçesinde yeşil bitkiler sizi kış aylarında yemyeşil bir doğayla buluşturur. Aynı zamanda da oksijen ihtiyacınızı karşılar. Kış bahçesi dekorasyonu içinde yeşil bitkileri bahçenizin her tarafında kullanabilirsiniz. Ancak kış bahçesi balkon dekorasyonları içinde bitki ve çiçeklerin gün ışığını kesmemesi gerekir. Yerleştirdiğiniz bitkiler ışığı kesiyorsa içeride karanlık bir ortam oluşabilir. Bunun sonucunda aydınlatma ünitelerini kullanmanız gerekebilir, bu da maliyet artışına yol açar. Palmiye, sikas ve cennet kuşu çiçeği kış bahçesi dekorasyonu içinde en fazla tercih edilen bitki ve çiçeklerdir. 

ALANI DARALTMAYIN

Kış bahçesinde birbirinden güzel oturma grupları kullanılabilir. Oturma gruplarını hem kendiniz için, hem de misafirleriniz için değerlendirebilirsiniz. Kullanacağınız oturma grubu kış bahçesi içinde dolaşımı zorlaştırmamalı, ışığı arkaya almamalı. Küçük kış bahçesi dekorasyonu içinde fazla büyük olmayan oturma gruplarını tercih etmelisiniz. Aksi durumda kış bahçenizde dolaşmanız zorlaşabilir. Beyaz ve açık renkleri tercih ederseniz içerideki enerjiyi yükseltebilirsiniz. Renk tercihi aynı zamanda da ev dekorasyonunuzda kullandığınız renklerle uyumlu olmalı. Aksi durumda kış bahçeniz görsel algınızı yorabilir. 

DOĞRU SANDALYE SEÇİMİ

Eğer imkânlarınız varsa, ahşap veya hasırdan yapılmış masa ve sandalyeler kış bahçesi dekorasyonu içinde daha iyi bir seçim olabilir. Plastik materyallerden üretilen masa ve sandalyeler kış bahçesinde pek tercih edilmez. Kış bahçenizde ısı yalıtımı varsa, yemek yerken veya otururken üşüme problemi yaşamazsınız. Fakat ısı yalıtımı zayıfsa masa ve sandalyeleri camın önüne yerleştirmemelisiniz. 

NASIL ISITABİLİRİM?

Kış bahçesiyle ilgili en merak edilen sorulardan biri de “Kış bahçesi nasıl ısıtılır?” sorusudur. Dekorasyon tercihlerinizle uyumlu şekilde modern veya country tarzda şömine veya kuzineyle ısınma sağlayabilirsiniz. Bu ürünlerin en önemli özelliği, ortam sıcaklığını artırırken mekâna ayrı bir güzellik kazandırmalarıdır. Böyle bir imkânınız yoksa elektrikli ısıtıcılar da kış bahçesi dekorasyonu içinde değerlendirilebilir. Kombi ve klimalara oranla infrared ısıtıcılar enerji maliyeti açısından daha iyi bir seçimdir.

Düzenleyen:  - EMLAK
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...