Konut sektöründe hareketlilik başladı

- Güncelleme:
Konut sektöründe hareketlilik başladı

EMLAK Haberleri

Bu yılın başından beri düşüş gözlenen konut satışları temmuz ayında âdeta gaza bastı.

NECMİ ÇİÇEKÇİ'NİN HABERİ - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; mayıs ayında yüzde 8,2, haziran ayında yüzde 44,4 azalan konut satışları; temmuz ayında 16,7 arttı. Türkiye genelinde 109 bin 548 konut satıldı. Konut sektörü bir anda ciddi bir satış grafiği yakalamış oldu. Sektör temsilcileri satış grafiğindeki artışın eşitli sebepleri olduğunu ifade ediyor. Hükûmet uzun vadeli ve uygun ödeme şartlarına sahip olan bir konut kampanyası üzerinde çalışıyor. Henüz netleşmese de yakın zamanda bakanlıktan bu yönde açıklamalar geldi. Kampanyanın sektörde konut fiyatlarını artıracağı ifade ediliyor. Bunu tahmin edenlerin de alıma geçtiği söyleniyor.

YÜKSEK KİRA SATIŞI ETKİLEDİ

Bir diğer sebep ise yüksek kira fiyatları… Özellikle büyükşehirlerde kira fiyatları son bir senede yüzde 200’e yakın artış gösterdi. Bugün İstanbul’da ortalama konut kirası 14 bin TL’yi buldu. Sektör temsilcileri yüksek kira ödemek istemeyenlerin ev almaya yöneldiğini ifade ediyor. Öte yandan konut yatırımının en iyi yatırım aracı olması da sarışı tetikleyen bir diğer unsur olarak öne çıkıyor.

 

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...