Konutta kampanya rüzgarı esiyor

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Konutta kampanya rüzgarı esiyor

Emlak Haberleri  / HABER MERKEZİ

Konut üreticileri kampanya yarışına girdi. Finansman sıkıntısını kendi içlerinde aşmaya çalışan şirketler projelerinde; düşük vade oranları ve uzun vade fırsatları sunuyor. Sektör temsilcileri bu fırsatların iyi değerlendirilmesi konusunda tavsiyelerde bulunuyor.

NECMİ ÇİÇEKÇİ'NİN HABERİ - Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden konutta kampanya rüzgârı esiyor... Bankaların kredi verme konusunda iştahsız davranmaları, müteahhitlik şirketlerinin kendi çözümlerini üretmelerine zemin hazırladı. Birçok şirket düşük vade oranları ve uygun vade seçenekleri gibi fırsatlar sunmaya başladı. İstanbul gibi büyükşehirlerde başlayan kampanyalar Anadolu’daki projelere de hızla yayıldı. Bankalardan kredi çekemeyen konut alıcıları da bu fırsatlara kayıtsız kalmadı. Sektör temsilcileri uzun zamandır kesilen kampanyaların finansman sıkıntısı nedeniyle yeniden yeşerdiğini belirterek uygun ödeme şartları olan projelere ilginin yükseldiğini ifade ediyor. 

HÜKÛMET DESTEKLİYOR

Kampanya yarışına hükûmet ve ilgili bakanlıklar da destek veriyor. İlk evini alacak olanlar için  yeni bir kredi kampanyası üzerinde çalışılıyor. Detaylar kamuoyuna açıklanmasa da en büyük ihtimalin 1,20 vade oranı ve 15 yıl vade şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bu kampanya stoklarda birikmiş olan konutların erimesine ve Türkiye’deki ev sahipliği oranının artmasına vesile olacağı ifade ediliyor. Ayrıca konut alımlarındaki artışın fahiş kira bedellerinin de önüne geçeceği tahmin ediliyor.

HER İNDİRİM GERÇEK Mİ?

Konut kampanyaları bazı markalar tarafından da suiistimal edilebiliyor. Büyük ve köklü şirketler dışında, bazı firmaların fiyatları ciddi anlamda düşürdüğü gözleniyor. Konut alıcıları ise bu durum karşısında tepkilerini dile getiriyor. Bazı şirketler ‘kampanya’ adı altında yüzde 30-40 indirim yaptıklarını iddia ediyor. Sektör temsilcileri ve konut alıcıları ise bu rakamların gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, perakende veya otomobil sektöründe olduğu gibi fiyatların önce yükseltilip, ardından düşürüldüğünü iddia ediyor. Bu nedenle güvenilir ve köklü markalardan ev alınması gerektiğine vurgu yapılıyor.

EBRULİ KAYAŞEHİR

Emlak Konut ve Ebruli İnşaat’ın Kayaşehir’de hayata geçirdiği Ebruli Kayaşehir projesinde, bankasız, kefilsiz, senetsiz 60 ay 1,20 vade imkânıyla satışlar devam ediyor. Projede 2+1, 3+1, 3,5+1 ve 4+1 konut tipleri yer alıyor. Toplamda 289 dairenin olduğu projenin 2 yıl içinde teslim edilmesi planlanıyor. Ebruli Kayaşehir projesinde sosyal donatılar arasında; havuz, fitness salonu, çocuk oyun parkı, sauna, buhar odası bulunuyor.

Konutta kampanya rüzgarı esiyor

BİZİMEVLER 9 ve 10

İhlas Holding tarafından hayata  geçirilen Bizimevler 9 ve 10 projesinde yüzde 1.20 vade oranı ile ev sahibi olma fırsatı sunuluyor. Bölgede 145 dairelik butik bir proje olarak dikkatleri üzerine çeken Bizim Evler 9’da geniş ve ferah kullanım alanlarına sahip 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerine yer verilirken, Bizim Evler 10 projesinde ise; 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere 3 farklı tipte daire seçeneği bulunuyor. Zengin sosyal donatı alanlarına sahip projede; geniş peyzaj alanlarının yanı sıra yürüyüş yolları, bisiklet yolları, mini futbol ve basketbol sahaları, çok amaçlı salon, mescit, süs havuzları, kamelyalar ile fitness salonu ve saunaya yer veriliyor.

Konutta kampanya rüzgarı esiyor

BENLEO ACIBADEM

Benesta Benleo Acıbadem projesinde ise aylık 1,99 vade oranı ve 60 ay vade ile ödeme imkânı tanınıyor. Peşin ödemelerde ise belli oranda indirim sağlanıyor. Projenin her dairesinde geniş kullanım alanına sahip balkon, bahçe veya teras yer alıyor. 1+1’den 5+1’e kadar değişen daire tipleri; simpleks, bahçe dubleks, çatı dubleks, teras bahçeli ve loft şeklinde sıralanıyor. Proje; Sarayburnu’ndan Kalamış’a 180 derece deniz manzaralı loftları ve doğayla iç içe bahçe katları ile dikkat çekiyor.

Konutta kampanya rüzgarı esiyor

ACIBADEM KONAKLARI

Bayer İnşaat ve Yiğit Group imzasıyla hayata geçirilen Acıbadem Konakları projesinde 48 ay vadeye ‘0’ vade oranı uygulanıyor. 341 konut ve 10 ticari üniteden oluşan Acıbadem Konakları Projesi’nde 1+1 daire bulunmuyor. Projede 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 tipinde konutlara yer veriliyor. Toplam arsası 8 bin 623 metrekare olan projede toplam inşaat alanı 36 bin 708 metrekare...

Konutta kampanya rüzgarı esiyor

ÇAVUŞOĞLU YEMENLER PROJELERİ

Gayrimenkul sektörünün önde gelen markaları arasında yer alan Çavuşoğlu Yemenler, eşsiz bir kampanyayla ev almak isteyenlere cazip fırsatlar sunuyor. “Kredi Almam Faizle İşim Olmaz” denilen KAFİ sistemiyle faizsiz, kefilsiz yüzde 20 peşin ve 72 ay senet fırsatıyla konut sahibi olunabiliyor.

AKZİRVE TOPKAPI 29

İstanbul Topkapı’da E-5 kara yolu bitişiğinde 8 milyar liralık yatırımla Akzirve tarafından hayata geçirilen Topkapı 29 projesinde, 72 ay vade ve 0.99 vade fırsatı sunuluyor. Projede 1+1’den 5+1’e kadar farklı tipte 1.441 adet daire yer alıyor. Ayrıca ticari üniteler dışında, ofis, otel, rezidans ve alışveriş caddesi bulunuyor. 2022’de inşasına başlanan ve Ekim 2023’te teslim edilmesi planlanan projede teslim tarihi Temmuz 2023’e çekildi.

Konutta kampanya rüzgarı esiyor

AVRUPA KONUTLARI "YENİMAHALLE"

Artaş Holding yeni projesi Avrupa Konutları Yenimahalle’yi satışa çıkardı. Kirazlı-Metrokent metro hattına bağlı Yenimahalle durağının yanı başında inşa edilen proje de, kişiye özel ödeme fırsatları sunuluyor. 17 blok şeklinde tasarlanan projede toplam 754 daireyle birlikte tüm ihtiyaçlara cevap verecek 50 adet ticari ünite yer alıyor. Geniş konseptte tasarlanmış dairelerden meydana gelen ve 2+1’den 4+1’e kadar çeşitli konut alternatifleri bulunan Avrupa Konutları Yenimahalle’de evlerin büyüklükleri 130 metrekareden başlayıp, 236 metrekareye kadar çıkıyor.

Konutta kampanya rüzgarı esiyor

LUXERA PROJELERİ

Gayrimenkul sektörünün önde gelen şirketleri arasında yer alan Luxera, ev sahibi olmak isteyenler için yeni bir kampanya başlattı. Satışların devam ettiği Luxera Towers Güneşli, Luxera Nevbahar Başakşehir ve Luxera Bahçeport Arnavutköy projelerinde tapu masrafı olmadan yüzde 1 KDV fırsatıyla birlikte alternatif olarak sıfır vade oranı ödeme planı ve 120 ay vade seçeneği konut alıcılarının beğenisine sunuluyor.

Düzenleyen:  - Emlak
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...