Seçim sonrası sosyal konutlar geliyor

- Güncelleme:
Seçim sonrası sosyal konutlar geliyor

EMLAK Haberleri

Son dönemde artan kira ve satılık konut fiyatları kamuoyu gündemine oturdu. Seçim sürecinde dahi, siyasetçiler konut sektörüne dair açıklamalarda bulundu.

NECMİ ÇİÇEKÇİ'NİN HABERİ - Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu konuda önemli adımlar atacaklarını ifade etti. Erdoğan, konut sektöründe yaşanan sorunların seçimin hemen ardından hızla çözüleceğini söyledi. “85 milyonu bir avuç insanın aşırı kâr hırsına kurban etmeyeceğiz” diyen Erdoğan konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Cebrî adımlar atmak zorundayız. Bu konuda Adalet Bakanlığının bu işin üzerine çok sert tedbirlerle gitmesi lazım. Bu işin en önemli çıkış noktası toplu konut. Şu anda özel sektörü bile 15 sene vade, 20 sene vade ile konut satışları yapıyor. Ve bu konut satışlarında da peşinatlar bayağı düşük. Bu tabii vatandaşlarımızın önünü inanıyorum ki, çok çok açacaktır. Konut arzını artırmak için de kurumlarımız çeşitli destek paketleri açıklıyorlar. Ama fahiş fiyata asla bunları kurban etmeyeceğiz” dedi.

MÜTEAHHİTLER DESTEKLENECEK

Alınan bilgilere göre; seçimin hemen ardından ilk olarak yüzde 25’lik zam sınırı masaya gelecek. Hükûmetin 1 Temmuz’da süresi dolan ‘kira artışlarında yüzde 25’lik zam sınırı’ kararını devam ettirmesi bekleniyor. Ayrıca İstanbul’dan başlayan ‘Yüzyılın Dönüşümü’ projesine de hız verilecek. 500 bin konutluk iki rezerv şehrin kurulması ve yerinde dönüşümün başlamasıyla sektörün ihtiyacı olan arz probleminin çözülmesi planlanıyor. Ayrıca bankalar ile görüşülerek müteahhitlere uzun ve uygun ödeme şartlarında finansman sağlanmasının önü açılacak.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Seyit31 Temmuz 2023 13:02

Seçim bitti artık ümitle bakmak istiyoruz ev sahiplerinden yorulduk

Sonraki Haber Yükleniyor...