Su tasarrufu evlerde hayati önem taşıyor

- Güncelleme:
Su tasarrufu evlerde hayati önem taşıyor

EMLAK Haberleri

İstanbul’a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı son bir haftada yüzde 1,83 azalarak 39,84 ölçüldü. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, bu yıl en yüksek 20 Mayıs’ta yüzde 49,66’ya kadar yükselen barajlardaki doluluk oranı yüzde 39,84’e geriledi. Bu sebeple su tasarrufu yapmak elzem hâle geldi.

NECMİ ÇİÇEKÇİ'NİN HABERİ - Özellikle konutlarda kullanılan su tüketimi son yılların en yüksek seviyesine çıktı. Bu sebeple suyumuzu en tasarruflu şekilde israf etmeden kullanmamız gerekiyor.

AKILLI ÜRÜNLER KULLANIN

Evlerde su tasarrufu yapmak için, kullanılmadığı zaman suyu açık bırakmamak gibi belirli tedbirler almanın yanı sıra su israfına yol açan gizli su israfı kaynaklarını bilmek büyük önem taşıyor. Uzmanları ev içi su tüketiminin yüzde 30’una yakınını kaplayan tuvaletlerde su tasarruflu rezervuar kullanılmasını tavsiye ediyor. Böylelikle ayda yüzde 75 oranında su tasarrufu sağlanabiliyor. 

Su tasarrufu evlerde hayati önem taşıyor

DUŞ BAŞLIKLARINI DEĞİŞTİRİN

Günlük su tüketiminin yaklaşık yüzde 20’sini kaplayan duşta ise küveti doldurmamak ya da küvete doldurulan su seviyesini 5 cm kadar azaltmak gibi çözümlere başvurulabilir.  Standart duş başlıkları yerine düşük debili ekonomik duş başlıkları ile de su kullanımını azaltmak mümkün...

Su tasarrufu evlerde hayati önem taşıyor

SIZINTILARI ENGELLEYİN

Tuvaletten, armatürden ya da kombiden sızan sular da evlerde su israfına sebep olabiliyor. Özellikle lavabo altı dolap, kombi gibi zor fark edilen yerleri belirli aralıklarda kontrol ederek gerekli durumlarda tadilatını yaparak su tasarrufu sağlanabilir. Hem mutfak hem de banyoda en çok kullanılan yerlerden birisi olan armatürlerin başına musluk havalandırıcı takarak düşük akışlı su tüketimi yapılabilir. Evin olmazsa olmazlarından çamaşır ve bulaşık makinelerinde enerji verimli modeller tercih etmek de su tüketimini düşürebiliyor.

Su tasarrufu evlerde hayati önem taşıyor

PEYZAJ SULAMAYA DİKKAT

Bahar aylarını karşıladığımız bu günlerde bahçe düzenlemesi yaparken tercih edilen metotlar da su tüketimini büyük ölçüde etkiliyor. Peyzajı oluştururken su ihtiyacı düşük olan bitkileri tercih ederek de su tasarrufuna katkı yapmak mümkün… Çim gibi günlük sulama isteyen yer örtüsü yerine fare kulağı gibi dayanıklı ve hızla yayılan yer örtüleri tercih edilebilir. Bahçe temizliği için de hortum yerine daha az su kullanan basınçlı makineler kullanılabilir. 

Su tasarrufu evlerde hayati önem taşıyor

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...