Türk müteahhitler kendinden emin: Bu işin altından kalkarız

- Güncelleme:
Türk müteahhitler kendinden emin: Bu işin altından kalkarız

EMLAK Haberleri

Ülkemiz sınırları içinde üç büyük deprem fayı bulunuyor. Bu aktif faylar her dönem deprem oluşturma riski taşıyor. Bunu, en acı şekilde Kahramanmaraş ve 11 şehrimizde tecrübe ettik. Bölgede binlerce canımızı toprağa verdik. 11 şehirde yıkılan binaların yerine yeniden kentleşme hareketi başladı.

NECMİ ÇİÇEKÇİ'NİN HABERİ - Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının açıklamasına göre bölgede 200 bin konut inşa edilecek. Ayrıca Türkiye çapında kentsel dönüşüm projelerine hız verilecek. Öte yandan İstanbul’da iki yeni şehir kurulacak. Tüm bu projelerin altından kalkmak kolay olmayacak. Bu süreçte TOKİ ve Türk müteahhitlere önemli bir görevler düşüyor. Sektörden aldığımız bilgiler ışığında müteahhitler kendilerine güveniyor ve “Biz bu işi yaparız. Devletimizin yanındayız” mesajları veriyor.

KENDİLERİNİ İSPATLADILAR

Türkiye’deki inşaat sektörünün büyüklüğüne bakıldığında, ülkenin yedinden inşasını gerçekleştirebilecek bir potansiyel olduğu açıkça görülüyor. Türk müteahhitler ‘Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi’nde 42 firma ile Türkiye’yi temsil ediyor. Toplam 20,4 milyar dolar gelir ile pastadan ciddi bir pay alıyorlar. İnşaatın etkilediği yan sektör sayısı 250’yi bulurken, müşavirlikten demire, betondan mobilyaya kadar uzanan bu sektörlerin istihdamı 6 milyonu aşıyor. İnşaat sektörünün büyüklüğü ise 500 milyar lirayı geçmiş durumda.

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...