Yazlık evleriniz hırsızların hedefi olmasın

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Yazlık evleriniz hırsızların hedefi olmasın

EMLAK Haberleri  / HABER MERKEZİ

Eylül ayının gelmesiyle birlikte yazlıkçılar sezonu kapatıp şehre dönmeye başladı. Ancak bu boş evler hırsızlara âdeta davetiye çıkarıyor.

NECMİ ÇİÇEKÇİ'NİN HABERİ - Her ne kadar değerli eşyalarınızı yanınıza alsanız dahi, evinizde oluşacak bir hırsızlık olayı maddi manevi size zarar verecektir. Bu sebeple yazlık evlerden çıkarken hırsızlara karşı alınacak tedbirleri sıraladık.

BUNLARI UNUTMAYIN…

> Demir parmaklık, panjur, kapıda zincir ve emniyet kilidi gibi mekanik sistemleri devreye sokun. Balkon ve teras kapılarının sağlam ve içeriden kilitlenmiş olduğundan emin olun.

> Geleneksel metotlara ek olarak alarm ve kamera çözümlerini içeren elektronik güvenlik sistemleri ile evinizi tam koruma altına alın. Bu çözümleri zaten kullanıyorsanız sistemi kurduğunuzdan emin olun.

>Elektrik sigortaları, kombi, gaz veya su vanaları gibi teknik altyapıya ait unsurları kapattığınızdan emin olun.

> Güvenlik veya site bekçisi varsa, bu kişinin telefon numarasını edinin. 

> Paspas altı, saksı kenarı, elektrik ve su saati gibi yerlere anahtar saklamayın.

> İç ve dış mekânlarda, kötü niyetli kişilere karşı harekete karşı hassas ışık kaynaklarından kullanıyorsanız, bunların çalışır durumda olduğunu kontrol edin.

> Siz evde yokken biri kapıyı zorlamak için eve yaklaşırsa, evde biri olup olmadığını kontrol etmek için zili çalarsa veya evde bir hareket algılanırsa, cep telefonunuz üzerinden anında haberdar olmak için elektronik güvenlik sistemleriyle entegre olarak çalışan akıllı zil çözümlerini kullanabilirsiniz.

Düzenleyen:  - EMLAK
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...