İşte Erdoğan'ın bahsettiği kadın... 'Sen bu asrın Nene Hatun'usun'

Düzenleyen:
İşte Erdoğan'ın bahsettiği kadın... 'Sen bu asrın Nene Hatun'usun'

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin milletvekillerine AK Parti Genel Merkez'de iftar verdi. İngiltere'de terör örgütü PKK yandaşlarının hedefi haline gelen kadını arayarak tebrik ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sen bu asrın Nene Hatun'u, Şerife Bacısısın dedim. O ahlaksız, bir bayana o şekilde saldırdığı halde bayrağı ona teslim etmiyor." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip  Erdoğan, bugün itibarıyla yalnızca Afrin'de 4464 teröristin etkisiz hale  getirildiğini bildirerek, "Bunun yanında Kuzey Irak'ta 403, yurt içinde 350  terörist etkisiz hale getirildi." dedi. 

Erdoğan, partisinin genel merkezinde, AK Parti 26'ncı Dönem  milletvekilleriyle iftar programında bir araya geldi.Ramazan ayının ilk iftarlarından birinde partililerle bir araya  gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TBMM'nin 26'ncı  Dönemi'ni oluşturan sizler, tarihi görevleri başarıyla yerine getirmiş  milletvekillerisiniz. İçinizde daha önceki dönemlerde de görev yapan arkadaşlarım  elbette var ama 26'ncı Dönem'in bir başka olduğunu herhalde onlar da kabul  edecektir." diye konuştu.Her şeyden önce bu dönemin başlangıcının farklı olduğunu söyleyen  Erdoğan, 7 Haziran seçimlerinin ardından oluşan 25'inci Dönem Meclisinin kendi  içinden bir hükümet çıkaramadığını, bunun üzerine cumhurbaşkanı olarak  kendisinin, Anayasa'dan aldığı yetkiyi kullanarak seçimlerin yenilenmesini  sağladığını belirtti.

 

Recep Tayyip Erdoğan, 1 Kasım seçimlerinin ardından AK Parti  milletvekillerinin, istikrarın ve güvenin sembolleri olarak göreve başladığını  dile getirerek, "Türkiye çukur eylemleriyle envai çeşit terör örgütünün  saldırılarıyla mücadele ederken, tüm gücünüzle ve vakarınızla milletimizin,  devletimizin yanında yer aldınız." ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 7 ay sonra AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan'ın değiştirdiği  bir sürecin yaşandığını hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu demokratik nöbet değişimini de herkese örnek olacak bir dirayetle  sizler gerçekleştirdiniz. FETÖ ihanet çetesinin gerçekleştirdiği 15 Temmuz 2016  tarihindeki darbe girişiminde milli iradenin temsilcisi olan sizler de hedef  alındınız. İhanet girişiminin anlaşılmasıyla halkın namuslarınıza tevdi ettiği  milli iradeyi temsil görevi için Meclise koşarak darbecileri şaşırttınız. Öyle  şaşırdılar ki üzerinize bomba yağdıracak kadar muvazeneyi kaybettiler. Buna  rağmen sokakları darbecilere dar eden milletimizin vekaletine halel getirmeyerek,  sonuna kadar direndiniz ve başardınız."

TERÖRLE MÜCADELE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişiminin milletle birlikte  bastırılmasından sonra ülkeyi terör örgütlerinin tehditlerinden koruyacak  tedbirleri alarak uyguladıklarına işaret ederek, şunları söyledi:

"Herkesin, Türkiye'nin bu darbenin altından nasıl kalkacağını  düşündüğü bir dönemde Fırat Kalkanı Harekatı ile sınırlarımızı taciz eden DEAŞ'a  Suriye'deki en büyük darbeyi birlikte vurduk. Yaklaşık 3 bin DEAŞ militanını yok  ettiğimiz bu operasyonun ardından 2 bin kilometrekare alanı güvenli hale  getirerek, 160 bin Suriyeli kardeşimizin kendi evlerine dönebilmelerini sağladık.  Yurt içinde de terör örgütlerine tarihlerinin en büyük darbelerini yine bu  dönemde vurduk. Bugün itibarıyla sadece Afrin'de 4464 terörist etkisiz hale  getirildi. Bunun yanında Kuzey Irak'ta 403, yurt içinde 350 terörist etkisiz hale  getirildi. Şu söylediklerim, bu operasyonlar başladığı günden bugüne, yani demek  ki yaklaşık 5 ay içinde yapılan operasyonlar."

Erdoğan, yalnızca darbecilerin ve teröristlerin başını ezmekle  kalmadıklarını, Türkiye'yi yeni yönetim sistemine kavuşturacak adımları da  birlikte attıklarını dile getirdi.

"BİRLİK, BERABERLİK, DAYANIŞMANIZ TAKDİRE ŞAYANDI"

Milletvekillerinin, bunun için gereken anayasa değişikliğini tüm  provokatif çabalara rağmen kararlılıkla Genel Kurul'dan geçirerek milletin  onayına sunduğunu aktaran Recep Tayyip Erdoğan, "Bu süreçte Mecliste ortaya  koyduğunuz birlik, beraberlik, dayanışma gerçekten takdire şayandı. 16 Nisan halk  oylaması için ülkemizin her köşesinde canla başla birlikte çalıştık ve gayemizi  milletimize yine birlikte anlattık." şeklinde konuştu.

Erdoğan, milletin desteğini alarak tarihi değişimi hayata  geçirdiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Biz de anayasa değişikliğinin verdiği imkanı kullanarak hemen  partimize üye olduk, ardından yapılan olağanüstü genel kurulumuzda da genel  başkanlık görevini yeniden üstlendik. Böylece gönüllerimiz hiçbir zaman ayrı  kalmamış olsa da partimizin çatısı altındaki birlikteliğimizi yaklaşık 3 yıl  süren hasretin ardından yeniden sağladık. Olağan kongre hazırlıklarımız  kapsamında il kongrelerimize mümkün olduğu kadar bizzat katılmaya çalıştım. En  son İstanbul ile birlikte 51 il kongremize bizzat iştirak ettim. Diğerlerine de  Sayın Başbakanımız katıldı."

Ocak ayında Türkiye için hayati bir adım atıldığını, Suriye sınırı  boyunca terör koridoru oluşturmak isteyenlere ders vermek için Afrin'e yönelik  Zeytin Dalı Harekatı'nın başlatıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Güya  ülkemize karşı büyük bir direniş hazırlığının yapıldığı bu bölgeyi birkaç ay  içinde hallaç pamuğu gibi attık. Burada Özgür Suriye Ordusu ile birlikte  sürdüğümüz bu harekatı, mücadeleyi gerçekten dünyaya ders, örnek olacak şekilde  bitirdik." değerlendirmesinde bulundu.

"YERİ GELDİ SABAHLARA KADAR ÇALIŞTINIZ"

Milletvekillerine seslenen Erdoğan, "Sadece başlıklarıyla anlatmanın  dahi insanı heyecanlandırdığı tüm bu başarıları sizler Meclisteki gayretlerinizle  adeta ilmik ilmik ördünüz. Yeri geldi sabahlara kadar çalıştınız, yeri geldi kimi  muhalefet milletvekillerinin edep sınırlarını aşan tacizlerine karşı sabrettiniz.  Kimileriniz ülke genelinde, kimileriniz kendi şehirlerinde milletimize doğruları  anlatarak, aynı zamanda kamuoyu oluşturma görevini de üstlendiniz. Bu arada  Mecliste her biri reform mahiyetinde pek çok kanun tasarısı ve teklifi  komisyonlarda tartışılarak, Genel Kurul'da görüşülerek hayata geçirildi, hayata  geçirdiniz." ifadelerini kullandı.

ERKEN SEÇİM KARARI

Anayasa değişikliğine ilişkin 16 Nisan 2017'de yapılan referanduma  göre mahalli seçimlerin 2019'un mart ayında, cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği  seçimlerinin de gelecek yılın kasım ayında yapılacağını hatırlatan Recep Tayyip  Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biz bu takvime göre çalışmalarımızı yürütüyorduk. Eylül ayı gibi  Büyük Kongremizi yapmayı, ardından mahalli seçimlerde sıkı bir çalışmayla iyi bir  netice elde ederek kasım ayına hazırlanmayı planlıyorduk. 15 Temmuz'da, 16  Nisan'da, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında birlikte hareket ettiğimiz  MHP ile iş birliğimizi önümüzdeki milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı  seçimlerinde de sürdürebilmek için gereken hukuki altyapıyı da bu arada  hazırlamıştık. Bu süreçte anamuhalefet partisi sık sık bize meydan okuyor, erken  seçim çağrısı yapıyordu.

Anamuhalefetin başındaki zatın kalitesizliğini, riyakarlığını iyi  bildiğimiz için bu çağrılara çok da itibar etmedik ancak MHP Genel Başkanı, çok  farklı gerekçelerle böyle bir çağrıda bulununca artık bu duruma daha fazla  kayıtsız kalamayacağımızı gördük. Erken seçim fısıltısı adeta 'tüpten çıkan  macun' gibidir, bir daha eski duruma döndürülemez. Bizim bu konularda nasıl  dikkatli olduğumuzu, nasıl hassasiyet gösterdiğimizi sizler de çok iyi  biliyorsunuz. Erken seçim çağrısı, Cumhur İttifakı'nda birlikte olduğumuz  partiden geldiği için artık bu konuda bir karar verme mecburiyetiyle karşı  karşıya kaldık. Aramızda arkadaşlarımızla istişarelerimizi yaptık. Sayın  Bahçeli'nin konuşmasını duyduğumuz andan itibaren yaptığımız uzun ve kapsamlı  istişareler sonunda bu konuyu ülkemizin gündeminden bir an önce çıkarmaya karar  verdik."

"BİSMİLLAH DERKEN TÜRKİYE'Yİ KAOSTAN KURTARDINIZ"

26. Dönem milletvekillerinin henüz 1,5 yıllık görev süresi olmasına  rağmen, ülke ve millet için bir kez daha fedakarlık yaparak erken seçim kararı  aldığını ve süreci başlattığını anlatan Erdoğan, "Benim gözümde 26. Dönem Türkiye  Büyük Millet Meclisi, I. Meclis'ten sonraki ikinci kurucu Meclis'tir. Sizler daha  Bismillah derken Türkiye'yi, kaostan kurtardınız. Sizler başka partilerde her  biri kriz sebebi olan değişimleri suhuletle gerçekleştirdiniz. Sizler, darbeciler  karşına aslanlar gibi dikildiniz. Sizler, terör örgütlerine sınırlarımız içinde  ve dışında dünyayı dar ettiniz. Sizler, herkesin hayalini gerçeğe dönüştürüp  ülkemizi yeni bir yönetim sistemine kavuşturdunuz. Kurucu sıfatını siz hak  etmeyeceksiniz de kimler hak edecek?" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, 26. Dönem olarak önlerindeki son ve çok hayati  imtihanlarının, 24 Haziran seçimlerini hem milletvekili hem de  cumhurbaşkanlığında başarıyla tamamlamak olduğunu vurgulayarak, millete ve  kendilerine olan güvenleri sayesinde hiçbir mecburiyetleri olmadığı halde başarı  çıtasını sürekli yükselttiklerini ve cumhurbaşkanlığı görevine en çok oyu alan  değil, oyların yarında fazlasını alanın seçilmesi şartını getirdiklerini ifade  etti.

Ülkenin sorunlarının ancak milletin kahir ekseriyetinin sahip çıktığı,  kendi temsilcisi olarak gördüğü bir cumhurbaşkanının yönetiminde çözülebileceğine  inandıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimden de seçim başarı çıtasının  yüksekliğinden de hiçbir zaman kaçmadıklarını bildirdi.

"KAMUOYU ARAŞTIRMALARIMIZ GAYET İYİ"

24 Haziran seçimleri için geçmişteki diğer tüm seçimlerden daha çok  çalışmaları gerektiğini vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'yi yeni yönetim sistemine kavuşturmak için çok çalıştık.  Şimdi tam da bu çabalarımızın semeresini göreceğimiz dönemde herhangi bir  aksiliğe meydan vermeden sonuca ulaşmamız gerekiyor. İl kongrelerimiz vesilesiyle  gittiğimiz şehirlerimizde milletimizin heyecanını, umudunu, sevgisini bizzat  görme fırsatını elde ettim. Bu güzel iklimi seçim tarihine kadar daha da tahkim  ederek sürdürürsek Allah'ın izniyle 24 Haziran'dan zaferle çıkmamamız için bir  sebep göremiyorum. Gelen kamuoyu araştırmalarımız şu an itibarıyla hamdolsun  gayet iyi ama bizim araziyi de iyi tahkim etmemiz lazım. Meclis Genel Kurulumuz  dün itibarıyla çalışmalarına ara verdi. Önümüzdeki pazartesi günü milletvekili  aday listeleri YSK'ye teslim ediliyor. İnşallah salı gününden itibaren tüm  milletvekillerimiz ve milletvekili adayı arkadaşlarımız sahaya inecekler, gece  gündüz demeden çalışmaya başlayacaklardır. Önemli bir bölümünü yenilediğimiz  teşkilatlarımız için bu seçim kendilerini gösterecekleri bir fırsat olacaktır.  Her zaman söylediğim gibi partilerde üstlenilen tüm görevler millete ve ülkeye  hizmet yolunda bir bayrak yarışıdır. Bu bayrağı dün başka arkadaşlarımız  taşıyordu, bugün sizler taşıyorsunuz. Yarın yine bir bölümünüz taşımaya devam  edecek ama mutlaka aramıza yeni isimler de katılacaktır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin herhangi bir parti olmadığını,  aynı zamanda davası olan bir parti olduğunu bildirdi.

"HER BİR ARKADAŞIMIZIN VERECEĞİ KATKIYA İHTİYACIMIZ VAR"

Dava sahibi olmanın özverili olmayı gerektirdiğine işaret eden  Erdoğan, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin içinden geçtiği şu kritik dönemde Meclis'te olsun olmasın  her bir arkadaşımızın vereceği katkıya ihtiyacımız var. Seçimden sonra partimizin  büyük kongresini yapacağız. Orada da arkadaşlarımıza ihtiyacımız var. Yeni  yönetim sisteminde bakanlıklardan, üst düzey yöneticiliklere kadar pek çok alanda  arkadaşlarımızın katkılarına ihtiyacımız olacak. Bir sonraki seçimdeki bayrak  değişiminde kendini yenilemiş, tazelemiş arkadaşlarımızı tekrar göreve davet  etmemiz gerekecek. Sizlerden ricam, kendinizi sürekli yenileyerek, enerjinizi  taze tutarak her an göreve hazır bulunmanızdır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi geçtiğimiz 16 yılda, birlikte 3,5  kat büyüttüklerini, 2023'e kadar yine birlikte büyüteceklerini kaydetti.

Erdoğan, 26. Dönem milletvekillerinin adını tarihe altın harflerle  yazdırdığını belirterek, milletvekillerine gösterdikleri gayretten dolayı  teşekkür etti.

Yarın İstanbul'da Yenikapı'da büyük bir miting yapacaklarını, ardından  İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'ni toplayacaklarını aktaran Cumhurbaşkanı  Erdoğan, ülke liderlerini Başbakan Binali Yıldırım ve Dışişleri Bakanı Mevlüt  Çavuşoğlu ile aradıklarını, büyük katılımın olacağı bir zirve  gerçekleştireceklerine inandıklarını vurguladı.

Erdoğan, Yenikapı Meydanı'ndaki mitinge MHP Genel Başkanı Devlet  Bahçeli'yi de davet ettiklerini ve birlikte bu zirveyi gerçekleştireceklerini  sözlerine ekledi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...