Erdoğan canlı yayında açıkladı: 24 Haziran'dan sonra ilk işimiz inşallah OHAL'i kaldırmak olacak

Düzenleyen:
Erdoğan canlı yayında açıkladı: 24 Haziran'dan sonra ilk işimiz inşallah OHAL'i kaldırmak olacak

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 TV’ye konuk oluyor. Erdoğan, 'Türkiye artık İHA-SİHA üretiyor. Tankta prototip hazırlandı, yakında üretime geçilecek. TOMA'lar artık Türkiye'de yapılır hale geldi. Yerli motorumuzu da yapar hale geliyoruz. ATAK helikopterlerini ürettik ve ihraç eder hale geldik' dedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Putin'e S-500 füzesini birlikte yapmayı teklif ettim' dedi.Erdoğan, '24 Haziran'dan sonra biz de Moody's'e operasyon çekeceğiz. Biz onların üyesi değiliz. Ayıp denen, edep denen bir şey var. Türkiye'yi karalama derdindeler. Başaramayacaklar.' dedi. Erdoğan, OHAL'le ilgili ise 'Bu OHAL bizim geldiğimiz zamanki gibi değil. 24 Haziran'dan sonra ilk işimiz inşallah OHAL'i kaldırmak olacak.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek ve Yayın Danışmanı Ersoy Dede ile 'Cumhurbaşkanı özel Yayını'nda  önemli açıklamalarda bulunuyor.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

- Bugün Trabzon'da mitingimiz vardı. Muhteşemdi. Ovit Tüneli'nin açılışını yaptık. Tarihi önem açısından önemli bir projeydi.

- Erdoğan baba ocağı Rize Güneysu'yu anlatıyor: Taş çatlasın en fazla senede bir hafta kalabiliyorum burada. Mesele ana baba ocağımızda bir bacanın tütmesi.

- Kökten kopmamak çok önemli. Babam her yaz tatilinde bizi buraya getirirdi. Buranın çehresi çok değişti. Yaptığımız ziyaretleri sıla-ı rahim olarak yapardık.

- Biz yerli motorumuzu da yapar hale geliyoruz. Bunu  yaptığımız andan itibaren bu iş çok daha ileri kademelere taşınacak.

- Türkiye artık İHA-SİHA üretiyor. Tankta prototip hazırlandı, yakında üretime geçilecek. TOMA'lar artık Türkiye'de yapılır hale geldi. Yerli motorumuzu da yapar hale geliyoruz. ATAK helikopterlerini ürettik ve ihraç eder hale geldik.

- Göreve geldiğimizde yüzde 20 olan yerli sanayi şimdi yüzde 65. Onlara sorsan bunu bilmezler. Çünkü onlar dertli değil, biz dertliyiz.

- Bunlar müstemleke ama biz kendi irademizi ortaya koyduk. İsrail Heron'larını verdi ama arıza çıkardılar. ABD kongresi ise İHA satışına izin vermedi. Çok şükür artık kendi üretimimizi yapıyoruz.

- Yunanistan'ın S-300'leri var. Şu anda onda  S-300 varken ona böyle bir şeyi söylemiyorsun. Öbür tarafta NATO dışında aynı  şekilde Suriye'de bunlar var, her hangi bir şey söylemiyorsun. Türkiye'ye gelince  böyle bir takılma politikası, bunu anlamak mümkün değil.

- Putin'e S-500 füzesini birlikte yapmayı teklif ettim.

- Bu adamlar ekonomiyi bilmiyor. Bunlar ekonomiyi sadece cepteki para sanıyor. Ekonomide kaynakların çeşitlenmesi tezi vardır ve geldiğimizden bu yana biz bu çeşitlendirmeleri yaptık. Yapılan projelerle Türkiye'yi ayağa kaldırdık.

- Türkiye'de ekonomi zor durumda olsa yüklenici  firmalar bu kredileri, rakamları nereden bulacaklar?

- 24 Haziran'dan sonra biz de Moody's'e operasyon çekeceğiz. Biz onların üyesi değiliz. Ayıp denen, edep denen bir şey var. Türkiye'yi karalama derdindeler. Başaramayacaklar.

- Bu OHAL bizim geldiğimiz zamanki gibi değil. 24 Haziran'dan sonra ilk işimiz inşallah OHAL'i kaldırmak olacak.

- OHAL'in kampanyalara yansıyan en ufak yanı yok  ki. Bir tane örnek versinler, OHAL nerede hangi kampanyayı engelledi? Bir defa bu  OHAL, bizim göreve geldiğimiz zamandaki OHAL değil. Bu OHAL, tam aksine şu andaki  terör tehdidi altındaki bölgeleri, bu tehditten kurtarmaya yönelik bir güvenlik  tedbiridir.

- Sabırla 24 Haziran'ı atlatalım diyoruz. Batı'ya gerekli tavrı koyacağız. Bunu stabil hale Almanya ile getiririz. Almanya FETÖ'cülerle dolu. Buralarda PKK var, YPG var. Bunlara karşı aldığımız sinyaller var.

- 24 Haziran'dan sonra özellikle batının güçlü  ülkelerine gerekli olan tavırları, tedbirleri biz de koyacağız. Birinci derecede  Almanya ile bunları konuşacağız. Bu gidiş, gidiş değil. Şu anda Almanya, tamamen  FETÖ teröristleri ile tıklım tıklım dolu. Hepsi orada cirit atıyor ve bunlar  marka isimler. Amerika, Hollanda, Belçika öyle.

- Halkımın beni Meclis'te yalnız bırakacağını düşünmüyorum. Artık "Eski Türkiye" olmayacak. 16 yılda biz ülkemizi nasıl uçurduysak bundan sonra daha hızlı bir şekilde ülkemizi uçuracağız. 2023, 2053, 2071 de farklı olacak.

- Obama verdiği sözü tutmadı. ABD'nin Suriye'de 20'yi aşkın üssü var.

- Şu anda biz belirlenen takvimle Münbiç'te çok  daha iyi bir mesafe alacağımıza inanıyoruz.

- (ABD) Silahların üzerindeki kendi seri  numaralarıyla geri toplayacaklar, bunun sözünü verdiler. Eğer bunlar seri  numaralarıyla bunları toplarlarsa oradaki sıkıntı daha da aşılmış olacak. Bunu ben önemli bir gelişme olarak görüyorum.

- Bay Muharrem'den, bay Kemal'den terörle mücadele hakkında tek kelime duydunuz mu? Bay Muharrem gidip PKK'nın arkasında durduğu adayı ziyaret etti. Tutuklu olan kişi de aday olmamalı aslında. Çünkü bu kaçamak yoldur.

- Merhum dedem "Torunum bir gün öleceğiz, bize kabirde kavmin ne diye sormayacaklar" demiş. Bizim dinimizde kavmiyetçilik yok. Türk, Türklüğü ile övünür. Ama bunu diğer kavimlere karşı bir üstünlük olarak söyleyemez.

- İnkar politikalarını, ret politikalarını gündeme getiren ve bu sorunlarla mücadele eden benim. Kürtçe propaganda yolunu açan benim.

- (Demirtaş'ın adaylığı) Aday olduğunda  içerideydi. Orada zaten bir eksiklik, bir yanlışlık var. Yani biz burada illa  mahkumiyeti adaylık şartları arasında saymamamız lazım. Tutuklu da olsa bence  tutuklu olan kişi de aday olamaz, olmamalı. Çünkü bu bir kaçamak yoldur. Buna  niye böyle bir fırsatı biz verelim?

- Zaten Bay Kemal, bay Muharrem'den kurtulmak için aday gösterdi.

- Muharrem İnce'nin Erhan Afyoncu'ya söylediği laf ciddi iftira. Sen rahatsız oluyorsun diye bu yanlış düzeltilmeyecek mi? Her şeyleri yalan bunların.

- Bunların karakterlerinde var. Traktöre binmekle çiftçi olmuyor. Ramazan gününde deniz sefalerı var. Bizleri konuşturtmasınlar.

- Biz, ne beyaz ne  zenci böyle bir şeyin içerisinde değiliz. Biz bu millete efendi değil, hizmetkar  olmaya geldik. Eğer bu ülkede 'zenci Türklerden' bahsediliyorsa o biziz. Çünkü  bizim yavrularımız okulların kapısından geri döndürüldü. Benim çocuklarım başörtülü diye okuyamadı, katsayı engeline takıldılar. Bizim çocuklarımız ülkede üniversite okuyamadılar. Gittiler yurt dışında okudular. Onlara konulan bu engel neyin engeliydi? Beyaz Türk olmadıkları için.

- (İnce'nin FETÖ iddiaları) Kalkıyorsun Erhan  Afyoncu'ya takılıyorsun. Erhan Afyoncu kim, sen kim? Erhan Afyoncu'nun atılacak  tırnağı olmazsın.

Erdogan'dan Muharrem İnce ve Kılıçdaroğlu'na:

-İsmail Metin Paşa gibi bir kahramanın apoletlerini sökecekmiş, sen kimsin? O apoletleri sen takmadın, millet taktı.

-Siz teröristlerle birlikte yürüdünüz. 7 Ağustos'da da son ana kadar Yenikapı'ya gelmek istemedi.

TERÖRİSTBAŞI GÜLEN'İN İADESİ

- Cumhurbaşkanı Erdogan: Bay Muharrem başka bir şey söylüyor, Bay Kemal başka bir şey söylüyor. Hanginize inanalım?

- Taşeronlara kadro verildi. Bundan daha güzel bir şey mi var? Utanmadan "Sizin cebinize bir şey girdi mi?" diyor. OECD ülkeleri arasında ilk sıradayız. Adam büyümenin tanımı bilmiyor. Şu işsizlikle mücadele büyümenin en büyük işareti.

- (Büyüme rakamları) İşsizlikle mücadelede  işsizler ordusunu ortadan kaldırıp da 1 milyonu aşkın işsizi iş sahibi yapmak,  taşeronlar noktasında bu insanlara kadro vermek, bunlar büyümenin en önemli  işaretleri.

- Kadro şişkinliği denilen olaya fırsat vermemek  gerekir. Kadro şişkinliği olmadan ne kadar ihtiyacım var benim, 'bu kadar', onu  almalıyız. Biz hiçbir dönemde alınmayan öğretmen aldık. Gene alacağız ama  ihtiyacımız miktarında alacağız.

- 24 Haziran sıradan bir oylama değil, Türkiye  küllerinden çok farklı bir şekilde zaten doğruluyor. 16 aydır bu süreç devam  ediyor, inşallah bu 24 Haziran'da da bu süreç aynı kararlılıkla devam  edecek.

- 2002'de Türkiye berbat bir konumdaydı. Türkiye artık tırmanışa geçmiş durumda.

- Evlerimizde buzdolabı falan yoktu. Biz yarım saat mesafeden kütük buzlar alırdık. O buzla soğutulması gereken şeyleri soğuturduk. Artık firmalar arasında rekabet var. Artık 2-3 yılda buzdolabı değişiyor.

- Elon Musk çok farklı bir insan ve ziyaretime geldi. "Yerli otomobili beraber yapar mıyız?" dedim, "Yaparız" dedi. Bu muhalefet akaryakıtla çalışacak araç yapılacağını sanıyor. 2020-2021'de yerli ve milli araçlarımızı piyasaya süreceğiz.

'AMERİKA HÜSRANA UĞRADI'

BMGK'nin Filistin halkı için koruma talep eden kararı kabul etmesini canlı yayında kendisine gelen bir notla öğrenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Amerika bir kez daha hüsrana uğradı' dedi.

- Torunum sayesinde programa dinamik girdim.

- Bayram tatili yapmayacağım, ilçeleri gezeceğim. Üçüncü gün İstanbul mitingini yapacağız.

- Ben belediye başkanıyken verilen belediye burslarını bunlar kaldırdı. Şimdi verilen burslardan bunların inanın haberi yok.

- Filistinli sivillerin  korunmasıyla ilgili Güvenlik Konseyi'nde ABD'nin veto ettiği karar tasarısı,  Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda 120 oyla kabul edildi. 8 red, 45 çekimser.  Amerika yine hüsrana uğradı.

- (BM'nin Filistin kararı) Amerika yine hüsrana  uğradı.

- Filistinli sivillerin korunması ile ilgili ABD'nin BMGK'da veto ettiği tasarı BM genel kurulunda 120 oy ile kabul edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...