Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kaşıkçı’nın cesedi asitle eritildi

Düzenleyen:
Kaşıkçı’nın cesedi asitle eritildi

GÜNDEM Haberleri

El-Cezire, Kaşıkçı’nın cesedinin Muhammed el-Uteybi’nin evinde “hidroflorik asit” ile yok edildiğini iddia etti

Katar merkezli El-Cezire televizyonu, Cemal Kaşıkçı’nın nasıl yok edildiğine ilişkin yeni bir iddiayı seyircilerine duyurdu. Televizyonun iddiasına göre Cemal Kaşıkçı’nın cesedi “hidroflorik asit” ile yok edildi. Kanalın iddiasına göre, bu asit Suudi Arabistan Başkansolosu Muhammed el-Uteybi’nin evinde bulundu. Türkiye’deki Başsavcılık kaynaklarına dayandırılan haberde, elde edilen incelemelerin sonucuna göre Cemal Kaşıkçı’nın vücudunun tamamen yok edildiğini gösterdiğini aktardı. El-Cezire, Suudi Arabistan’ın Kaşıkçı’nın ailesine kan parası veya tazminat ödeyebileceğini önceki günlerde duyurmuştu. Haberini bir Türk yetkiliye dayandıran kanal, ayrıca İstanbul’a gelen Suud suikast timinin güvenlik kameralarını bozmaya çalıştığını da aktarmıştı. Cemal Kaşıkçı’nın cesedinin nerede olduğu henüz resmen açıklanmadı. 2 Ekim’de İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra bir daha haber alınamayan Washington Post yazarı Kaşıkçı’nın öldüğü kısa sürede ortaya çıkmıştı. Cinayeti günlerce inkâr eden Riyad yönetimi, 20 Ekim’in ilk saatlerinde Kaşıkçı’nın öldürüldüğünü kabul etmişti.

HİDROFLORİK ASİT NEDİR 

Hidroflorik asit, hidrojen florür bileşiğinin sudaki çözeltisine verilen isimdir. Özellikle cam işleme sanayiinde kullanılır. Camı aşındırıcı tesiri olduğundan dolayı cam şişelerde saklanamazlar. Berrak sıvı hâlinde olup HF olarak tanımlanır. Kullanımında oldukça dikkat edilmelidir. Solunması ciddi zehirlenmelere yol açarken cilt ile teması, derin yanıklara sebebiyet verebilir. Susuz hidrojen florür ve hidroflorik asit ile yalnız çeker ocak içinde çalışılmalı, eldiven, ayrıca koruyucu gözlük veya yüz maskesi takılmalıdır. Kullanalan laboratuvarlarda aşırı dikkatli olunması gerekir. Cildinize sıçraması durumunda size acı hissettirmeden derinizin içine kılcal yollar oluşturur. Kemiklere ulaştığında ise büyük acılar içinde eritmeye başlar.

Asit olayını dünya ilk defa Türkiye Gazetesi'nde okumuştu

Kaşıkçı’nın cesedi asitle eritildi

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...