Sözcü, rüşveti kitabına uydurdu

Sözcü, rüşveti kitabına uydurdu

GÜNDEM Haberleri

Taşyapı’nın patronu Emrullah Turanlı, aleyhinde haber çıkmaması için Sözcü’ye 1,5 milyon lira verdi. Ödemenin bir kısmını, Akbay’ın “Yaş 75 Yolun Yarısı” kitabından 7 bin 900 tane alarak yaptı. Sözcü, para gelince karalamayı kesip methiye dizmeye başladı.

Yalan, iftira ve çarpıtma haberleriyle Türk basınının yüz karası hâline gelen Sözcü gazetesinin, yüklü paralar karşılığında röportajlar yayınladığı ortaya çıktı. Sözcü’nün patronu Ertuğrul Akbay’ın kitabına uydurarak iş adamlarını âdeta söğüşlediği belirlendi. Gazetemizin belgelerine ulaştığı skandal ‘Bu kadar da olmaz’ dedirtti.

SERVET ÇÖPE GİTTİ
İddiaya göre ünlü inşaat firması Taş Yapı’nın patronu Emrullah Turanlı, üç yıl önce 1,5 milyon lira karşılığında Sözcü gazetesine haberlerini yaptırdı. Ödeme, Ertuğrul Akbay’ın kitabı üzerinden gerçekleştirildi. İş adamı Turanlı, Akbay’ın “Yaş 75 Yolun Yarısı” isimli kitabından 7 bin 900 tane aldı. Ücret, Turanlı’nın atık yağ şirketi DEHA Biodizel AŞ’ye fatura edildi. Emrullah Turanlı, kitapları geldiği gibi parçalatıp çöpe attı. Kitaplar için harcanan kâğıt ve kesilen ağaç, çevreci geçinen Sözcü’nün patronunun umurunda olmadı.

OLUMSUZ HABER YAPMA
Ertuğrul Akbay, alacağı 1 milyon 500 bin liranın 182 bin lirasını kitaba saydı. 600 bin lirası Sözcü’ye ilan olarak verildi. Geriye kalan 700 bin lira ile de Sözcü’ye E&A gıda takviyesi ürünleri alındı. Reklam faturaları Taşyapı A.Ş’ye, kitap ve gıda ürünleri ise DEHA Biodizel AŞ’ye kesildi. Bir iddiaya göre Emrullah Turanlı, Sözcü gazetesinin sahibi Ertuğrul Akbay’a 1,5 milyon lira hakkında olumsuz haber yapılmaması için ödedi.

METHİYE MANŞETLERİ
 Turanlı hakkında ayrıca 8 adet olumlu sipariş haber yazıldı. Haberlerde Turanlı öve öve bitirilemedi. Taşyapı’nın patronunu hakkında “Turanlı KKTC’de vergi şampiyonu”, “Türkiye’nin önünü açacak iş adamıdır” şeklinde manşetler atıldı. Bu sırada Emrullah Turanlı, CHP’nin yönettiği Kadıköy Belediyesi ile davalık oldu. Taşyapı, Kadıköy’de Meteoroloji arsası olarak bilinen araziye 45 katlı 4 gökdelen yaptı. Belediye, ‘inşaat kaçak’ diyerek ruhsatı iptal etti. Taşyapı mahkemeye gitti ve davayı kazandı. 44 milyon lira tazminat kazanan Turanlı, belediyenin mallarını haczettirdi.

CHP’YE KARŞI
Yargıtay altı ay önce tazminat kararını bozdu. Dava sürecinde Emrullah Turanlı’nın imdadına Sözcü gazetesi yetişti. Turanlı’dan 1,5 milyon lira alan Ertuğrul Akbay, Taşyapı’ya arka çıktı. Sözcü gazetesi “Yapılan haksızlıklara artık yeter diyen Turanlı isyan etti” şeklinde haber yaptı. Yani Taşyapı’nın patronu, Kadıköy Belediyesi ile başlattığı para kavgasında Sözcü’yü kullandı. Gazete, komisyon için CHP’li belediyeye vurdu.

ÇATIYI TAMİR ETTİRDİ
Sözcü’nün patronu Ertuğrul Akbay’ın geçen sene doluda hasar gören köşkünün çatısını Emrullah Turanlı’ya tamir ettirdiği de iddialar arasında. Turanlı’nın tamir için 27 bin lira ödediği, Akbay’ın ayrıca sigorta şirketinden para aldığı belirtiliyor. Akbay, Boğaz’da 50 milyon liraya aldığı malikânede oturuyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...