Hem partiyi hem bankayı yönetiyor

Düzenleyen:
Hem partiyi hem bankayı yönetiyor

GÜNDEM Haberleri

Kılıçdaroğlu’nun İş Bankası yönetimine atadığı Müslim Sarı, CHP’deki görevini de sürdürmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İş Bankası’ndaki yüzde 28’lik CHP hisselerinin Hazine’ye devredileceği yönündeki açıklamaları gündemdeki yerini koruyor. AK Parti hukukçuları devir işleminin kanuni altyapısını oluşturmak çalışma başlatırken, CHP’de de ilginç gelişmeler yaşanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İş Bankası’na atadığı yönetim kurulu üyelerinden Müslim Sarı, hem Parti Meclisi (PM) üyeliği görevini hem de banka yönetimindeki görevini sürdürmeye devam ediyor.

İSTİFA ETMEDİ

CHP, İş Bankasının yönetiminde Murat Karayalçın, Müslim Sarı, Rahmi Aşkın Türeli ve Özcal Korkmaz olmak üzere 4 üye ile temsil ediliyor. Bu üyelerden Müslim Sarı aynı zamanda CHP PM üyeliği görevini de sürdürüyor. Yani hem bankayı, hem partiyi yönetiyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun bir süre önce, Sarı’nın ya PM’den ya da İş Bankası Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifasını istediği belirtiliyor. Ancak Sarı’nın Kılıçdaroğlu’nun bu talebini yerine getirmediği belirtiliyor.

Hem partiyi hem bankayı yönetiyor

MAAŞLARI 22 BİN TL

CHP içinde, Sarı’nın bu iki görevi aynı anda yürütmesinin etik olmadığı belirtiliyor. Sarı, bizzat Kılıçdaroğlu tarafından İş Bankası Yönetim Kurulu Üyeliğine önerilmişti. 31 Mart 2017’den bu yana CHP kontenjanından İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi olan Müslim Sarı, CHP’nin son kurultayında PM yedek üyeliğine seçilmişti. Ardından Necati Yılmaz’ın istifası ile boşalan PM üyeliğine Müslim Sarı geldi. Sarı’nın Kasım 2018’den bu yana hem İş Bankası Yönetim Kurulu Üyeliğini hem de CHP PM üyeliğini yürütüyor. Bu arada, CHP’nin İş Bankası Yönetim Kurulundaki temsilcilerinin aylık maaşlarının 12 bin lira değil, 22 bin lira olduğu ortaya çıktı.

ANAYASA’YA UYGUN

Öte yandan, CHP’nin İş Bankasındaki hisseleri ile ilgili tartışma devam ederken, AK Parti’nin hukukçuları Anayasa değişikliği gerektirmeyen bir yasal düzenleme ile hisselerin Hazine’ye devri konusunda formül arıyor. Hukukçular, yapılacak devir işleminin Anayasaya aykırı olmadığını belirtiyor. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...