Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İfadeleri satır satır taranıyor

Düzenleyen:
İfadeleri satır satır taranıyor

GÜNDEM Haberleri

Binlerce sayfalık iddianameler özel ekip tarafından incelendi. 4 binin üzerinde TSK personeli darbe yapmaktan ve yardımdan ceza aldı

YÜCEL KAYAOĞLU

TSK içindeki kripto FETÖ’cülerin ortaya çıkarılması için kılı kırk yaran bir çalışmanın yürütüldüğü Millî Savunma Bakanlığında kurulan özel komisyon bir yandan da 15 Temmuz gecesi bizzat darbeye karışan askerler hakkında açılan davaların bilançosunu çıkardı. 

15 Temmuz’da FETÖ’nün darbe girişimi sonrasında TSK içinde başlatılan ‘Temizlik’ harekâtı tüm hızıyla devam ediyor. TSK içindeki kriptoların ortaya çıkarılması için yapılan çalışmaların yanı sıra, Millî Savunma Bakanlığı bünyesinde oluşturulan özel bir komisyon da Türkiye genelindeki FETÖ davalarını yakından takip ediyor. Hukukçulardan oluşan bu komisyonun tespitlerine göre örgüt üyeliği suçu hariç olmak üzere, 15 Temmuz’da 8 bin 500’ün üzerinde TSK personeli ile ilgili 241 dava açıldı. Bunlardan 100 civarındaki dava sonuçlandı. MSB verilerine göre, bizzat darbeye karışan 8 bin 500 civarındaki TSK personelinden davası sonuçlananlardan 4 binin üzerindeki personelin büyük bölümüne ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezası verildi. 140 civarındaki darbe davasının ise halen devam ettiği belirtildi. Haklarında ‘Örgüt üyeliği’ davası açılan TSK personeline yönelik ise ayrı bir çalışma yürütülüyor.

SEKSEN BİR İLDE DETAYLI TARAMA 

Millî Savunma Bakanlığı bünyesinde özellikle itirafçı subayların verdiği ifadelerde yer alan bilgileri araştırmak oluşturulan özel ekip de titiz bir çalışma yürütüyor. FETÖ mücadelesinde uzmanlaşan ve bu konuda belli bir hafızaya sahip olan ekip,  15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye genelinde açılan tüm davaları incelemeye tabi tutuyor. Komisyon; binlerce sayfalık iddianameler ile özellikle itirafçıların ifadelerini satır satır tarıyor. Buradan elde edilen verilerle, TSK içindeki diğer FETÖ’cülerin açığa çıkması sağlanırken, bir yandan ifade tutanaklarına adı geçen personelle ilgili özel istihbari çalışma yaptırılıyor.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...