Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yalçın’ın müdire sözü hakaretten sayılmadı

Yalçın’ın müdire sözü  hakaretten sayılmadı

GÜNDEM Haberleri

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’a açtığı 20 bin liralık manevi tazminat davasını kaybetti.

Ebru Karatosun
ANKARA

Akşener, Yalçın’ın “Yeni oluşumun pek heveskâr müdiresi, politikada ipe sapa dair bütün söylem, benzetme ve kıyaslamaları üzerine alınmakta, bütün şimşekleri paratoner gibi üzerine çekmektedir. Müdire Hanım ne giriş cümlesi ne de perde gazeli okumakta, destursuz politika sahnesine dalmaktadır” sözlerini yargıya taşıdı. Akşener, söz konusu sözleri önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosuna şikâyet etti. Ancak Başsavcılık tarafından sözlerin düşünce özgürlüğü olduğu belirtilerek kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. Bunun üzerine Akşener, Yalçın’a 20 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı. Dava dilekçesinde Akşener’e MHP’li Yalçın tarafından yapılan benzetmelerin hakaret olduğu, ayrıca FETÖ’ye mensup olduğuna dair algıların oluşturulduğu iddia edildi. Akşener, açtığı manevi tazminat davasını da kaybetti. İstanbul 13. Asliye Hukuk Mahkemesi, tazminat davasına konu olan açıklamaları eleştiri saydı. Davacının siyasi bir kişilik olduğuna dikkat çekilen kararda “Siyasetçilere ve uyguladıkları politikalara yönelik eleştirilere izin verilerin sınırların özel kişilere nazaran daha geniş olduğu, tüm hukuk sistemlerinde yerleşmiş bir ilkedir. Davacı siyaset yapmayı kendisi seçmiştir. Siyasi bir kişilik olan davacının sert eleştirilere katlanması gerektiği kanaati ile davanın reddine karar verilmesi gerekir” denildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...