Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bireysel eylem değil, arkasındaki örgütleri ortaya çıkarın'

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bireysel eylem değil, arkasındaki örgütleri ortaya çıkarın'

GÜNDEM Haberleri

Yeni Zelanda Devlet Başkanı ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kanlı terör saldırısı için, "Bu teröristin arkasındaki örgütleri meydana çıkarmanızı da özellikle hem ülkeniz hem halkınız için önemli bir adım olarak görüyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Yeni Zelanda'ya gideceğini de söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Zelanda Devlet  Başkanı Dame Patsy Reddy ile bu ülkede iki camiye yönelik terör saldırısı  dolayısıyla telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Twitter  hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Yeni Zelanda Devlet  Başkanı Reddy'i telefonla aradığını, Christchurch şehrindeki 2 camide 49 kişinin  katledildiği, 48 kişinin de yaralandığı terör saldırısını tüm Müslümanlar adına  lanetlediğini bildirdi.

Görüşmede Erdoğan, Yeni Zelanda Devlet Başkanı Reddy'e terör eylemi  sebebiyle geçmiş olsun dileklerini ileterek, bu eylemi tüm Müslümanlar adına  lanetlediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu vesileyle de sizlerin orada şu andan itibaren bu atılan adım ve maalesef bu teröristin arkasındaki örgütleri meydana çıkarmanızı da özellikle hem  ülkeniz hem halkınız için önemli bir adım olarak görüyorum. Teröristin açıklamış  olduğu manifesto, içeriği itibarıyla bu işin bireysel olarak yapılmış bir eylem  olmadığını açıkça ortaya koymaktadır. Bunun arkasındaki terör gruplarının meydana  çıkarılması da inanıyorum ki Yeni Zelanda'yı ciddi manada rahatlatacaktır. Ben  Başkan Yardımcımı ve Dışişleri Bakanımı bir heyetle birlikte Yeni Zelanda'ya  gönderiyorum. Onlarla birlikte yeni yol haritasını belirleme noktasında bir  değerlendirme yaparsanız bu da çok çok isabetli olacaktır. Özgürlükler ülkesi  Yeni Zelanda'ya bir gölge düşürülmesini asla istemeyiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bireysel eylem değil, arkasındaki örgütleri ortaya çıkarın'

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...