Burak Akbay’a kırmızı bülten

Burak Akbay’a  kırmızı bülten

GÜNDEM Haberleri

Sözcü gazetesinin sahibi firari Burak Akbay, yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru ile gazetenin genel yayın yönetmeni Metin Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu dokuz sanığın yargılandığı davada, cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını sundu.

Savcı Alaattin Çolak’ın hazırladığı mütalaada şöyle denildi:

FETÖ YAYINLARI GİBİ
Sözcü gazetesinin basılı gazete ve sosyal medya hesaplarında işlenen ve incelemeye konu haberlerin, haber kaynaklarından, ajanslardan beslenme açısından bakıldığında, FETÖ yayın organlarında ve örgüte bağlı olduğu düşünülen sosyal medya hesaplarındaki donelerle bire bir örtüşme ve ciddi bir benzeşme içinde olduğu görülmüştür. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Sözcü gazetesinde yayımlanan bazı yazılarda, örtülü mesajlarla darbe girişiminin inkâr edildiği, o gece yaşanan kanlı sürecin âdeta devlet tarafından planlandığının ima edildiği ve yazılarda FETÖ’cü çevrelerin iddialarına yer verildiği görülmüştür.

ON SENEYE KADAR HAPİS
Mütalaada, gazetenin sahibi firarı sanık Burak Akbay yönünden dosyanın ayrılması, diğer sekiz sanık hakkında ise ‘’silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dâhil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme’’ suçundan beş yıldan on yıla kadar hapis cezası istendi.  Mahkeme heyeti, yurt dışında bulunan Akbay hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına ilişkin işlemlere başlanılmasına karar vererek, esasa ilişkin son beyanları almak ve karar vermek üzere duruşmayı 14 Haziran’a erteledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...