Fatih Sultan Mehmet (FSM) köprüsündeki çalışmalar ne zaman sonlanacak? Fatih Sultan Mehmet köprüsünde kaç şerit trafiğe kapalı?

Düzenleyen:
Fatih Sultan Mehmet (FSM) köprüsündeki çalışmalar ne zaman sonlanacak? Fatih Sultan Mehmet köprüsünde kaç şerit trafiğe kapalı?

GÜNDEM Haberleri

27 Haziran itibariyle Fatih Sultan Mehmet köprüsü bakım onarım çalışmalarına start verildi. Çalışmalar sebebiyle dört şerit trafiğe kapatıldı. Peki, FSM (Fatih Sultan Mehmet) köprü çalışması ne zaman bitecek? Detaylar haberimizde...

Fatih Sultan Mehmet (FSM) köprüsünde bakım ve onarım çalışmaları başladı. Çalışmalar nedeniyle FSM Köprüsü’nde bazı şeritler trafiğe kapatıldı. FSM Köprüsü’nde mevcut eski asfalt kaldırılıp, çelik tabliye yüzeyi kumlanarak tabliye izolasyonu yapılacak ve yeni asfalt tabakalarının serilmesiyle köprü tabliyesinin her iki ucundaki mevcut genleşme derzlerinin onarımları gerçekleştirilecek.

FSM'DE HANGİ ŞERİTLER TRAFİĞE KAPALI?

FATİH Sultan Mehmet Köprüsü'nde (FSM) başlatılan bakım, onarım çalışmalarında kapatılan dört şerit yeniden trafiğe açıldı. Son kat asfalt ve şerit çizme çalışmalarının ardından dün gece açılan 4 şeritle eş zamanlı olarak bu kez kuzey tarafta bulunan 4 şerit trafiğe kapatıldı ve çalışmalar yeniden başladı. Ulaştırma ve Alt yapı Bakanı Cahit Turan köprüdeki çalışmaların Kurban bayramı öncesinde tamamlanmasının planladığını söyledi.

4 ŞERİT TRAFİĞE AÇILDI
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde 27 Haziran 2019 tarihinde başlayan asfalt yenileme çalışmalarında ilk etap tamamlandı. Köprünün Ankara yönüne trafiğe kapatılan 4 şeritte süren çalışmalarda bozulmuş asfalt iş makineleri ile kazınarak, temizlendi. Daha sonra iki ayrı izolasyon malzemesi sürülen köprüye önce ilk kat ardından ikinci kat asfalt atıldı. Şerit çizme çalışmaları ve köprü bağlantı noktalarında yapılan yenilemelerin ardından kapatılan bölümler dün gece trafiğe açıldı. Böylece çalışmalarda ilk etap tamamlanmış oldu.

DİĞER 4 ŞERİT TRAFİĞE KAPATILARAK ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Köprüde yenilemesi biten 4 şeridin trafiğe açılmasıyla eş zamanlı olarak bu kez kuzey tarafta bulunan Edirne istikametindeki 4 şerit trafiğe kapatıldı. Çalışmaların tüm hızıyla sürerken bu bölümde köprü bağlantı noktalarındaki yenileme çalışmaları başladı. Kavacık girişinde de eski asfaltın sökülme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 

FATİH SULTAN MEHMET (FSM) KÖPRÜSÜNDE ÇALIŞMALAR NE ZAMAN SON BULACAK?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki bakım ve onarım çalışmalarının Kurban Bayramı'na kadar tamamlanacağını ve köprünün tam kapasiteyle İstanbul halkının hizmetine açılacağını söyledi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Malatya'ya gelen Bakan Cahit Turhan şunları kaydetti: 

"Köprüdeki çalışmalar planlandığı gibi gidiyor, hatta programın önünde gidiyoruz. Çok şükür hava şartları çalışmamıza, iş programımızı öngördüğümüz takvimden önce tamamlanması için bize imkan verdi. Geçtiğimiz yıllarda aynı amaçlı çalışmalardaki süreden daha kısa zamanda tamamlayıp, bayram öncesi Fatih Sultan Köprüsü'ndeki bakım ve onarım çalışmalarını tamamlayıp tam kapasiteyle İstanbul halkının hizmetine açmayı hedefliyoruz." 

Köprüdeki çalışmanın 17 Ağustos'ta biteceği duyurulmuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...