Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Irak’ın kuzeyine üçüncü “Pençe”

Düzenleyen:
Irak’ın kuzeyine üçüncü “Pençe”

GÜNDEM Haberleri

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe Harekâtı’nın üçüncü aşamasına başladı. Mehmetçiğin bu defa hedefi Sinat-Haftanin bölgesindeki terör hedefleri.

Millî Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Pençe-3 Operasyonu’nun önceki gün başlatıldığı kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
“Operasyon, hudut güvenliğini ileriden sağlamak, Sinat-Haftanin bölgesinde bulunan teröristleri ve kullandıkları mağara, sığınakları imha etmek maksadıyla icra edilmektedir.
Hava Kuvvetleri uçakları, Kara Havacılık unsurları, SİHA/İHA ve Fırtına obüsleri ile desteklenen operasyon planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir.” Bu arada Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesine düzenlenen hava harekâtıyla 4, Hakkari-Şemdinli kırsalında düzenlenen hava destekli operasyonda 3, Siirt’in Baykan ilçesi kırsalındaki operasyonda ise 2 terörist öldürüldü.

HENDEKLER KAPATILIYOR
Suriye’nin Türkiye sınırındaki Rasulayn ilçesinde PKK/PYD’li teröristler tarafından kazılan tünel ve hendekler, ABD askerleri gözetiminde iş makineleriyle kapatılıyor. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...