Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'ABD kozmetik adımlar atıyor'

'ABD kozmetik adımlar atıyor'

GÜNDEM Haberleri

Suriye’de oluşturulacak ‘Güvenli Bölge’ konusunda hareketli günler yaşanıyor. Milli Savunma Bakanlığı, ABD Avrupa Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Korgeneral Stephen Twitty ve ABD Merkez Kuvvetler Komutan Yardımcısı Korgeneral Thomas Bergeson’un, Güvenli Bölge için Genelkurmay Karargâhını ziyaret edeceğini açıkladı. Bunun ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklamalarda bulundu.

Karadağlı mevkidaşı Srdjan Darmanovic ile görüştükten sonra ortak basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, ABD ile güvenli bölge için müzakerelere başlandığında ortak harekat merkezinin kurulmasına yönelik ilk adımın atıldığını ve bunu iyi bir başlangıç olarak değerlendirdiklerini hatırlatarak “Buna karşılık, ABD’ye uyarıları da net şekilde açıkladı. Neden bu uyarıya ihtiyaç duyduk? Çünkü başta Menbiç yol haritası olmak üzere ABD bu terör örgütüyle girdiği angajmanlardan dolayı sözünü tutmamış ve bu yol haritasını savsaklamıştır” dedi.

BUNLAR OYALAMA TAKTİĞİ
İkinci bir Menbiç olmaması için uyarıları yaptıklarını ifade eden Çavuşoğlu, gelinen noktada Türkiye’nin ne kadar haklı olduğunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dile getirdiğini aktardı. Bakan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: Bazı ortak devriyeler var evet ama bunun dışında atılan adımlar ya da atıldığı söylenen adımlar kozmetik adımlardır. ABD’nin de şekilde bir oyalama sürecine girmek istediğini ve bizi oyalama sürecine alıştırmaya çalıştığını görüyoruz ama bu konuda tutumumuz son derece nettir. Gördüğümüz bu tablo, terörle mücadelede öncü olduğunu söyleyen bir ülkenin içine düştüğü durumu gösteren bir ibretlik bir tablodur. Bir terör örgütünden bağımsız hareket edemeyen sözde müttefikten bahsediyoruz. Bu terör örgütünü bölgeden temizlemek bizim için ulusal güvenlik meselesi.

Sonuç çıkmazsa biz gireceğiz
Türkiye’nin millî güvenlik konusunda kesinlikle taviz vermeyeceğini söyleyen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu “Bugün verilecek bir taviz gelecekte bizi daha ciddi ve büyük tehlikelerle karşı karşıya bırakabilir. Cumhurbaşkanı’mız Tayyip Erdoğan’ın da vurguladığı gibi bu müzakerelerden ve iş birliğinden bir netice çıkmazsa, biz her türlü hazırlığımızı yaptık ve bu bölgeye gireriz. Nasıl Afrin ve Fırat Kalkanı bölgesinde DEAŞ ve YPG/PKK’dan bu bölgeleri temizlediysek buraları da temizleriz. Güvenli bölge oluşur. Diğer taraftan istikrara kavuşturulur” dedi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...