ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'dan DEAŞ açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'dan DEAŞ açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / İHA

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo bazı ülkelerin kendi uyruklarını taşıyan DEAŞ’lıları kabul edebileceklerini öğrendiklerini duyurdu. Pompeo bunun daha önce yapılması gerektiğini söyledi.

Suriye’de bir çözüme ihtiyaç duyduklarını söyleyen Pompeo Türkiye’de yaptıkları görüşme ve ortak bildiri hakkında daha önce bilgi verdiğini ifade ederek, “Başardığımız şeyler ve DEAŞ ile savaşı konuştuk” dedi.
Gelen bir soru üzerine verilen aradan dolayı memnun olduğunu söyleyen Pompeo, “Bazı olumsuzluklar yaşansa da çok pozitif hareketler gördük bugün, YPG’nin güvenli şekilde Türkiye’nin kontrol ettiği bölgeden çekilmesi sağlanıyor” dedi.
Pompeo ayrıca güvenli bölge için NATO ile aylardır çalıştıklarını Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine girmesini doğru bulmadıklarını ancak güvenlik konusundaki sıkıntılarını anladıklarını söyledi. En büyük kaygılarının tutuklu bulunan DAEŞ teröristlerinin serbest kalması olduğunu ifade eden Pompeo bazı ülkelerin kendi uyruklarını taşıyan DEAŞ’lıları kabul edebileceklerini öğrendiklerini duyurdu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...