Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İletişim Başkanı Altun, Pakistan ziyaretini değerlendirdi

Düzenleyen:
İletişim Başkanı Altun, Pakistan ziyaretini değerlendirdi

GÜNDEM Haberleri

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Pakistan’a gerçekleştirilen ziyaret sonrasında, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye, Pakistan ile ilişkilerini güçlendirmekte kararlıdır. Pakistanlı kardeşlerimizin uluslararası forumlarda bize verdiği desteğe minnettarız” dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin altıncı toplantısı kapmasında Pakistan’a iki günlük bir ziyaret gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye, Pakistan ile ilişkilerini güçlendirmekte kararlıdır. Pakistanlı kardeşlerimizin uluslararası forumlarda bize verdiği desteğe minnettarız.

Türkiye ile Pakistan, 2023 yılına dek ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkararak ekonomik bağları güçlendirmeyi hedefliyor. Savunma ve enerjinin yanı sıra birçok alanda iş birliği yapıyoruz. Yenilenebilir kaynaklar da dahil olmak üzere birçok alt yapı ve enerji projesine katkıda bulunmaya hazırız.

Pakistan geçtiğimiz günlerde Türk vatandaşlarına yönelik vize gerekliliklerini kolaylaştırdı. Lahor’da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü’nün Karaçi’de de bir merkez açması planlanıyor. TİKA’nın da birçok projesi şu anda yapım aşamasında. Kültürel alışverişimiz ilişkilerimizin derinleşmesini sağlayacaktır.
Hem ortak güvenliğimiz hem de ekonomik ve kültürel gelişim için Pakistan ile ilişkilerimizi kardeşlik içinde güçlendirmekte kararlıyız. Türkiye-Pakistan ilişkileri hem her iki ülkeye fayda sağlayacak hem de uluslararası barış ve güvenliğe katkı sunacaktır” ifadelerine yer verdi.
 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...