Diyanet bankamatik memurlarını rahatlattı, Ye-iç-yat fetvası

Diyanet bankamatik memurlarını rahatlattı, Ye-iç-yat fetvası

GÜNDEM Haberleri

Kızağa çekilen ve çalışmadan maaş alan memurlar Diyanet'e, 'Çalışmadan kazanmak helal mi' diye sordu.

Kızağa çekilen ve çalışmadan maaş alan memurlar Diyanet'e, "Çalışmadan kazanmak helal mi" diye sordu. Diyanet ise işverenin devlet olduğunu, kazanılan ücretin helal olduğunu bildirdi.Başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere sayısız kamu kurumunda kızağa çekilerek havuz diye tabir edilen sistemde çalışmadan maaş alan memurların kazançlarının helal mi yoksa haram mı olduğu yönünde yapılan tartışmalara Diyanet İşleri Başkanlığı son noktayı koydu. Devlet kurumları bünyesinde yaşanan yapısal değişiklerle birlikte kadro belirlemesi sırasında kızağa çekilerek adeta "Bankamatik memuruna" dönüşen memurların kazançların tartışma konusuydu. Bu durumdaki birçok memur ise çalışmadan kazanmanın kendilerini rahatsız ettiğini belirterek, bu kazançlarının helal mi yoksa haram mı olduğunu Diyanet'e sordu. Diyanet ise işverenin devlet olduğunu belirterek, "Devletin uygulaması sonucu kimi devlet işçi ve memurlarının çalışmadan maaş almaları halinde bu maaşları helaldir" cevabını verdi.
DEVLET HABERDAR
Personelin yönelttiği sorularda çalışmadan maaş alma durumunun sorumlusunun kim olduğuna da yer verildi. Diyanet, bu durumda işverenin ve kararın uygulama merciinin devlet olduğunu, böylece maaş alanların sorumluluğunun bulunmadığını ifade etti. Ayrıca devletin uygulamadan haberdar olduğu vurgulandı.
Gökhan KAYA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...