Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Küçükçekmece’de balık ölümleri devam ediyor

Küçükçekmece’de balık ölümleri devam ediyor

GÜNDEM Haberleri

Bölge sakinleri daha önce bu yoğunlukta balık ölümlerini hiç görmediklerini belirtirken uzmanlar da göl suyunun asla kullanılmaması ve gölde balık tutulmamasını istedi.

Küçükçekmece Gölü’nde önceki gün yaşanan balık ölümleri dün de devam etti. Ekipler dün de göle gelerek ölü balıkları topladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, balık ölümleri sonrası harekete geçti. Sabah erken saatlerde gelen ekipler, balık ölümlerinin araştırılması için gölün farklı noktalarından numuneler aldı. Gölde daha önce de balık ölümlerinin yaşandığını belirten bölge sakini Reha Kızılay, “Küçükçekmece’de doğdum. Balık ölümleri zaman zaman gerçekleşir. Fakat bu şekilde yoğun ilk defa oldu. Böyle büyük kefallerin öldüğüne ilk defa rast geldik” dedi. İÜ Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meriç Albay da “Balık ölümleri organik atıkların parçalanması sebebiyle ortaya çıkan oksijen eksikliğinden kaynaklanmış olabilir. Çözünmüş oksijen sorunu ancak göle atık verilmemesi ile mümkündür. İnsanlar gölden su kesinlikle kullanmasın, gölden kesinlikle balık tutmasın, çünkü suyun kalitesi çok kötü durumda" diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...