Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

4 ilde 5 noktada orman yangını

Düzenleyen: / Kaynak: NTV
4 ilde 5 noktada orman yangını

GÜNDEM Haberleri  / NTV

Ege Bölgesinde 4 kentten yangın haberleri geldi. İzmir'in Menderes, Bornova ve Urla ilçeleri ile Muğla'daki orman yangınları uzun uğraşlar sonucu söndürüldü. Aydın ve Manisa'daki yangınlara ise müdahale sürüyor.

İzmir, Muğla, Aydın ve Manisa'da 6 noktadan ardı ardına yangın haberleri geldi.

İzmir'in Menderes ilçesindeki yangın İnönü Boğazı mevkiinde başladı. Alevler; rüzgarın da etkisiyle kısa süra içinde büyüdü. 4 kilometre uzaklıktaki Çamönü bölgesine kadar taşındı.

Çok sayıda ev ve seranın da bulunduğu bölgede tehlikeli anlar yaşandı. Menderes-Gümüldür yolu, çift yönlü ulaşıma kapatıldı.

Yangına çok sayıda itfaiye ekibi ve orman işçisi müdahale etti. Çalışmalara 1 uçak ve 2 helikopterle havadan destek verildi. Bölgeye işçi olarak çalışmak için giden Suriyeli Hasan el-Hasan, yangını söndürmek için avuçlarıyla toprak taşıdı.

Yangın yoğun uğraşlar sonucu kontrol altına alındı.

URLA-BORNOVA

İzmir'in Urla ve Bornova ilçelerinde de yangın çıktı. Bornova'daki Homeros Vadisi yakınlarında bulunan otluk ve makilik alandan alevler yükseldi. Bölgede tatil yapanlar panik yaşadı. Alevler yazlıklara yaklaşmadan kontrol altına alındı.

MANİSA

Manisa’nın Ahmetli ilçesinde cuma günü çıkan orman yangını, soğutma çalışmaları sürerken tekrar alevlendi.

Yangın çevredeki yerleşim birimlerini de tehdit etti. Baktırlı, Bahçecik ve Hacıköseli mahalleleri ile bölgedeki bazı mezralar tahliye edildi. Hacıköseli Mahallesi'nde bazı evler yandı.

Yangın bölgesinde çok sayıda hayvan da telef oldu. Dumandan etkilenenler ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Söndürme çalışmaları devam ediyor.

AYDIN

Aydın'ın Çine ilçesinde çam ağaçlarının bulunduğu bölgede başlayan yangın ise Muğla'nın Yatağan ilçesindeki ormanlık alana doğru ilerledi.

Bölge sarp olduğu için söndürme çalışmaları güçlükle yürütüldü. Havadan müdahaleye de hava kararınca ara verildi.

Söndürme çalışmaları devam ediyor.

MUĞLA

Muğla Turgutreis'te de makilik alanın 3 yerinden alevler yükseldi. yangında 50 hektar kalan zarar gördü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...