PKK’dan temizlenen köylerine döndüler

PKK’dan temizlenen  köylerine döndüler

GÜNDEM Haberleri

Muş’ta yıllar önce terör örgütü PKK’nın baskısı sonucu köylerinden göç etmek zorunda kalan vatandaşlar, güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonlar sayesinde terörden temizlenen topraklarına dönerek yıkılan evlerinin yerine yenilerini inşa ediyor.

Tarım ve hayvancılık faaliyetlerini de artıran vatandaşlar, Şenyayla’da eski huzurlu günlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Köy sakinlerinden Tevekli Şahin “Huzurun sağlanmasıyla yıllar sonra topraklarımıza dönerek modern evler yaptık. Artık burada silah seslerinin yerine çocukların, koyun ve keçilerin sesi yankılanacak” dedi. Bölgede huzurun sağlanmasıyla dinleme tesisi kuran Ramazan Akman ise güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları sayesinde terörün bitirildiğini, yatırımların arttığını kaydetti. Akman “Yaylalarımız çok güzel ve verimli. Her yıl binlerce koyun burada otlatılıyor. Yatırımlarla bölgenin turizminin de gelişeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...