Cumhurbaşkanı Erdoğan Macron'a yüklendi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan Macron'a yüklendi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın istişare toplantısına bir video mesaj gönderdi.

Erdoğan'ın gündeminde, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel  Macron'un “İslam krizde” ve "İslam yapılandırılmalı" açıklamalarıyla başlayan tartışma vardı. Bir kez daha Macron'a tepki gösteren Erdoğan “Macron’un başını çektiği bu girişimlerin gayesi Müslümanlarla hesaplaşmaktır” dedi.

KARŞI SİSTEM KURMAK İSTİYORLAR
Erdoğan şunları söyledi: Yakın zamanda gündeme getirilen Fransız İslamı, Avrupa İslamı, Avusturya İslamı gibi kavramlar bunun en son örnekleridir. Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un başını çektiği bu tür girişimlerin esas gayesi, İslam ile ve Müslümanlar ile hesaplaşmaktır. Dinin sadece evde yaşandığı dini sembollere müsaade edilmediği İslam karşıtı bir sistem kurulmak isteniyor. Dinin biçimlendirilmeye çalışıldığı bu sistemin adı demokrasi değil totaliterliktir. Dışarıdan sistemli şekilde yşürütülen saldırılar içeriden bu saldırılara zemin hazırlatan hatalar dinimizin ruhuna asla nüfuz edemeyecektir.

RIZA GÖSTEREMEYİZ
Aşırılıkla mücadele kisvesi altında terörle mücadele zulme tepki vermeyen, zalime ses çıkarmayan pasif, pısırık iddiasız bir Müslüman vatandaş profili hedefleniyor. Hiçbirimizin hiçbir Müslüman ülkenin böyle bir hadsizliğe rıza göstermesi mümkün değildir.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...