ABD'den Türk İHA ve SİHA'larına övgü

ABD'den Türk İHA ve SİHA'larına övgü

GÜNDEM Haberleri

ABD’li yayın organı Bloomberg, Türkiye’nin geliştirdiği İHA ve SİHA teknolojisinin, geçen yıl Libya’da ve yakın zamanda da Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ Savaşı’ndaki başarısını öven bir haber yayınladı.

Amerikan gazeteci Leonid Bershidsky imzalı haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın baş teknik sorumlusu olarak görev yaptığı bir Türk şirketi olan Baykar tarafından geliştirilen TB2, geçen yıl Libya'da Rus uçaksavar sistemi Pantsir'e karşı önemli bir başarı elde ettiği vurgulandı. Benzer şekilde, geçtiğimiz günlerde de Dağlık Karabağ'da, aynı insansız hava aracı Ermeni tankları, topları ve yine bazı Rus yapımı uçaksavar teçhizatı üzerinde de oldukça etkili olduğu aktarılan haberde "Ermenistan’ın Rusya’ya güvenerek kullandığı Pantsir, Türk insansız hava araçlarına karşı önemli derecede savunmasız kaldı. Türk SİHA’ları, Azerbaycan'ın 1990'lardan bu yana Ermenistan işgali altında olan toprakların çoğunu geri almasını sağladı” denildi. Washington İHA

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...