AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten CHP'ye Albayrak tepkisi

Düzenleyen:
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten CHP'ye Albayrak tepkisi

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik açıklamalarında CHP'yi eleştirerek "Politik tartışma yerine meselenin içine aileyi karıştırıyorlar, bu son derece saygısız, gayri ahlaki bir yaklaşım." ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Merkezi'nde, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı devam ederken basın toplantısı düzenledi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik önemli açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

Türkiye'nin demokrasi mücadelesi esnafın yakasına yapışanların, esnafın yakasından düşürülme hikayesidir. Türkiye'nin çeşitli dönemlerinde esnafımızın bir siyasi duruş unsuru olarak duruşu Türkiye'nin bu günlerine gelmesine katkı sağlamıştır. Pandemi döneminde de tüm şikayetleri değerlendiriyoruz. Esnafımızla AK Parti arasında güçlü bir bağ vardır.

"TÜRKİYE HER ZAMAN MAZLUMLARIN SIĞINAĞIDIR"

Türkiye her zaman mazlumların sığınağı olmuştur. Biz bununla gurur duyuyoruz. Bu büyük millet bir kez daha ölümden kaçan insanlara sahip çıktı. Biz Avrupa'da bu politikamızı anlatırken hep şunu söylerdik. Türkiye'de ırkçılık yapan bir muhalefet partisi yoktur. Şimdi Avrupa'da gördüğümüz korkunç sahneler sınırımızda gerçekleşecekti. Biz buna müsaade edemezdik, etmedik de. Bazı kişisel çıkışlar hariç bu politika hedef alınmadı. Maalesef Kılıçdaroğlu bugünkü konuşmasında bu insanları hedef gösteren bir yaklaşıma giriyor. Bugün Avrupa aşırı sağın dilini konuşan bir tutum içine giriyor Sayın Kılıçdaroğlu. Yunan sahil güvenliği botlarını şişleyerek göçmenleri ölüme terk ediyor. Türkiye tek başına dünyanın vicdanını yüklendi. Bunlara sahip çıkacağınıza 'Buraya harcanan paraları bu kesimlere harcasaydınız' gibi çıkışlar yapılıyor. Bu sağlıklı bir yaklaşım değil. Bunun sonu ırkçılığa varır. 

CHP'YE 'BERAT ALBAYRAK' TEPKİSİ

Maalesef bugünkü konuşmasında Kılıçdaroğlu'na her zaman söylüyoruz. Siyasi olarak birbirimizi eleştirilelim. Aile değerlerinden siyaset yapıyoruz.  Sayın Albayrak'tan bahsederken, aile ilişkilerine girmek doğru değil. Söyledikleri siyasi şeylere zaten cevap veriyoruz. Ama siz bunu aile ilişkilerinden yaptığınızda gayri ahlaki bir iş yapıyorsunuz. Politik tartışma yerine meselenin için aile karıştırıyorlar. Bu ahlaki olarak doğru bir yaklaşım değil. Herkesin birbirinin aile değerleri ile uğraştığı bir siyasetin nasıl bir yere geleceğini görsün. Aile değerlerine karşı saldırgan tutumdalar. Bunlar doğru yaklaşım değil. Gördüğüm kadarı ile buna ısrar edecekler. Şimdiye kadar yapılmış gizli saklı bir işlem yok. Her şey kanunlara ve piyasa kurallarına uygun bir şekilde yapılmış.

YUNANİSTAN İLE GÖRÜŞME SÜRECİ

Yunanistan ile görüşmelerin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Yunanistan'ın beyanlarındaki saldırganlık ve kışkırtıcılık devam ediyor. Türkiye'yi köşeye kıstırmak için başkaları ile yaptığınız ittifakların bir işe yaramayacağını söylüyoruz. Kışkırtıcı beyanlara devam ederseniz, haklarımızı hedef alan açıklamalar yapmaya devam ederseniz, bu süreçlerin istikrarsızlaşmasından biz sorumlu olmayız. Yunanistan'ı daha sağlıklı ve temiz bir dil kullanmaya davet ediyoruz. Yunanistan'a bu mesajı iletiyoruz. Akdeniz'de ve Ege'de sorunları diplomasi ile çözecek kapasiteye sahibiz. Türkiye'nin adımlarını durdurması ama sizin bu adımları atmaya devam etmeniz anlamına gelmiyor. Türkiye'yi masaya davet edip, masayı bir oyalama aracı olarak görmeniz sağlıklı değil.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...