Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Libya Başbakanı Dibeybe'den Miçotakis'e soğuk duş: Türkiye ile anlaşmamız sürecek

Düzenleyen:
Libya Başbakanı Dibeybe'den Miçotakis'e soğuk duş: Türkiye ile anlaşmamız sürecek

GÜNDEM Haberleri

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Türkiye ile imzalanan anlaşmanın devam edeceğini söyledi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Libya'nın başkenti Trablus'ta Başbakan Abdulhamid Dibeybe görüştü. Miçotakis'e, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias eşlik etti.

Miçotakis: Türkiye ile Libya'nın yaptığı anlaşma doğru değil

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında, Ankara ile Trablus arasında 27 Kasım 2019 da imzalanan ‘Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası’ ile ‘Deniz Yetki Alanlarının sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası’ anlaşmasının doğru olmadığını iddia etti. Miçotakis, “Libya dürüstlük, karşılıklı diyalog ve uluslararası hukuka saygı temelinde yeni bir başlangıç yapmak istiyoruz. Önceki dönemin hatalarını silmenin bir yolunu bulmak niyetindeyiz.” dedi.

Dibeybe açık konuştu: Anlaşma sürecek

Dibeybe ise Miçotakis'in bu söylemine karşın, dönemin Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Serrac ile Türkiye arasında 27 Kasım 2019 da imzalanan ‘Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası’ ile ‘Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası’ anlaşmasının devam edeceğini ifade etti.

"Libya, kendi çıkarlarıyla ilgilenmek zorunda"

"Abdulhamid Dibeybe “Türkiye ile münhasır ekonomik bölge belirlenmesi üzerine imzaladığımız anlaşmalar konusuna gelince, her türlü anlaşmanın, uygun çözümler sunmaya katkı sağlaması ve Libya, Türkiye ve Yunanistan’ın haklarının korunmasının önemini vurguluyoruz. Her ülke kendi çıkarlarıyla ilgileniyorsa, Libya da kendi çıkarlarıyla ilgilenmek zorundadır. Yapılan anlaşma neticesinde ülkemizin ve halkımızın çıkarlarını gözetiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...