Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ayasofya baş imamı Prof.Dr.Mehmet Boynukalın görevi bıraktı

Düzenleyen:
Ayasofya baş imamı Prof.Dr.Mehmet Boynukalın görevi bıraktı

GÜNDEM Haberleri

Sosyal medyadan yazdığı ifadeler sebebiyle bir süredir muhalif kesimin hedefinde olan Ayasofya Camii İmam Hatibi Prof. Dr. Mehmet Boynukalın görevinden ayrıldı.

Boynukalın, 24 Temmuz 2020 günü kılınan Cuma namazı ile yeniden ibadete açılan Ayasofya Camiine Diyanet İşleri Başkanlığınca baş imam olarak atanmıştı. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ndeki akademik görevine geri dönecek olan Boynukalın, Twitter üzerinden konuyla ilgili açıklama yaptı. 

Boynukalın, açıklamasında “Asıl mesleğim üniversitede öğretim üyeliği olmasına rağmen, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talebi ve Marmara Üniversitesi’nin uygun görmesiyle Ayasofya-i Kebir’deki şerefli makama görevlendirme ile geldim. İki gün önce, akademik/ilmi çalışmalarıma daha fazla vakit ayırabilmek için Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’ndeki baş imam hatiplik görevimden affımı ve görevlendirmemin sona ermesini istedim” ifadelerini kullandı. 

‘Aldığım kararın bir diğer sebebi ise, millî iradeye karşı pervasızca yayınlanan malum bildiriyle ilgili yorumlarda yalan yanlış kıyaslamalara gidilerek “Ayasofya İmamı konuşuyor da biz niye konuşmayalım” gibi hezeyanlara meydan vermemektir’ diyen Boynukalın açıklamasını şöyle sürdürdü: 86 yıl sonra yeniden cami olarak fethedilen bu mübarek mekânda ilk baş imam hatip olarak görev yapmamı takdir eden Yüce Mevla’ya sonsuz hamdü senalarımı arz ediyor, bu göreve beni layık bulan idarecilerimize ve hasseten Kıymetli Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bendeniz bu görevdeyken bildiğim kadarıyla, dilim döndüğünce İslam’ı anlatmaya çalıştım. Bunu yapmazsam Allah katında mesul olurum düşüncesiyle hareket ettim. Bu niyetin yarın Allah katında bana şahitlik edeceğini umuyorum. İslam’a ve Kur’an’a bir bütün olarak inanıp yaşamayı Rabbim hepimize nasip etsin. Bugüne kadar desteğini bildiren yahut düşüncelerime katılmayan bütün kardeşlerimden Allah binlerce kez razı olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...