Erdoğan'dan Yeni Anayasa mesajı: Bizim çalışmamız tamamlandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Erdoğan'dan Yeni Anayasa mesajı: Bizim çalışmamız tamamlandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Anayasa çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Erdoğan, "Diğer partilerin de bu yönde hazırlıkları olduğunu biliyoruz, bizim çalışmamız da bitti." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbeci zihniyetin panzehrinin, milli iradenin güçlenmesi olduğunu belirterek, "Tarihimizin en büyük yönetim reformlarından biri olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bu doğrultuda önemli bir adım attık. Ama çok rahatsız oldular. İnşallah yeni ve sivil anayasayla bu adımı kalıcı hale getirerek, ülkemizi demokraside en üst lige çıkartacağız." dedi.

YENİ ANAYASA AÇIKLAMASI
Hem Cumhurbaşkanlığı hem AK Parti olarak bu konudaki çalışmaları titizlikle sürdürdüklerini aktaran Erdoğan, Yeni Anayasa çalışmaları ile ilgili, "Ortağımız MHP, kendi taslağını bize böylece sunmuş oldu. Diğer partilerin de bu yönde hazırlıkları olduğunu biliyoruz. Bizim çalışmamız da bitti. Aynı şekilde biz de kendilerine bunu sunacağız." açıklamasını yaptı.

"Cumhur İttifakı'ndaki ortağımız MHP, BBP hepsi bu çalışmayı sürdürüyor. MHP'den bu çalışmayla ilgili neticeyi Sayın Genel Başkan'dan aldım." diyen Erdoğan, "Amacımız Meclis'teki tüm partilerin yeni ve sivil anayasa çalışmalarına yapıcı, etkin, samimi destek vermeleridir." diyen Erdoğan, "Geniş bir uzlaşmayla yeni anayasayı Meclis'te kabul ettirip, milletimizin takdirine sunabilirsek çok çok güzel olacak." ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıl sonuna doğru tüm metinleri bir araya getirerek değerlendirme ve ortak teklif haline dönüştürmenin yollarını arayacaklarını açıkladı.

Uzlaşma zemininin oluşmaması durumunda, Cumhur İttifakı'nı destekleyen diğer partilerle hazırlıkların devam edeceğini aktaran Erdoğan, "Arzu ettiğimiz şekilde bir uzlaşma zemini oluşmazsa Cumhur İttifakı olarak bizi destekleyen diğer partilerle birlikte kendi hazırlığımızı milletin takdirine sunmakta kararlıyız." dedi.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...