Dışişleri'nden Burkina Faso'daki terör saldırısına kınama

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Dışişleri'nden Burkina Faso'daki terör saldırısına kınama

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Burkina Faso’da meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınadığını belirterek “Hayatını kaybedenlerin aileleri ile dost ve kardeş Burkina Faso halkı ve Hükümetine içten taziyelerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı, Burkina Faso’da meydana gelen terör saldırısı hakkında bir açıklama yapıldı.

100'ÜN ÜZERİNDE KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Yapılan açıklamada, “Burkina Faso'nun Yagha vilayetindeki bir köyde (Solhan), kimliği belirsiz silahlı kişilerce 5 Haziran’da gerçekleşen saldırılar sonucu 100’ün üzerinde kişinin hayatını kaybettiği üzüntüyle öğrenilmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında, "Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ile dost ve kardeş Burkina Faso halkı ve Hükümetine içten taziyelerimizi sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

OLAY
Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'nun kuzeyinde yer alan Sahel bölgesindeki bir köye cumayı cumartesiye bağlayan gece gelen teröristler, köylülerin üzerine ateş açarak evleri ve pazar yerlerini yaktı. Saldırıda en az 100 kişi hayatını kaybetti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...