Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO Zirvesi açıklaması

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO Zirvesi açıklaması

GÜNDEM Haberleri

NATO Zirvesi ile ilgili önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öncelikli olarak NATO ülkeleri olarak ne yaptık, neler yapacağız bu gündeme gelecek. Türkiye-ABD arasındaki ilişkileri Biden ile ele alacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'da Şehriban Camii'nin açılışını gerçekleştirdikten sonra gündeme dair açıklamalarda bulundu.

NATO ZİRVESİ

"Türkiye NATO ülkeleri arasında ilk 5'te yerini alan güçlü bir ülke" diyen Erdoğan, "NATO Zirvesi'nde Türkiye-ABD arasındaki ilişkileri Sayın Biden ile ele alma imkanımız olacak" dedi. Erdoğan, "Merkel, Macron, Boris Johnson ile de görüşmelerimiz var" dedi.

Erdoğan, "İlham Aliyev kardeşimle Şuşa'da buluşarak, Şuşa'da iki ülke olarak aramızda bir sözleşmeyi imzalayacağız. Bu Türkiye-Azerbaycan arasında kapsamlı bir sözleşme olacak" dedi.

Macron ile görüşme konusuna değinen Erdoğan, "Ağırlıklı olarak Türkiye-Fransa ilişkilerinin olumlu, olumsuz yanlarını görüşme imkanımız olacak" ifadesini kullandı.

TÜRKİYE AZERBAYCAN ARASINDA SÖZLEŞME

"İlham Aliyev kardeşimle Şuşa'da buluşarak, Şuşa'da iki ülke olarak aramızda bir sözleşmeyi imzalayacağız. Bu Türkiye-Azerbaycan arasında kapsamlı bir sözleşme olacak" diyen Erdoğan, Ermenistan'ın döşediği mayınlar konusunda, "Özellikle mayın konusunda biz konuyla ilgisi, iltisakı olanlara 'Gelin bu konuda gerekli desteği verin, önce bu işi çözelim' diyeceğiz." dedi.

AŞILAR GELMEYE DEVAM EDİYOR

Aşıda 32 milyonu yakaladık, bir taraftan da aşılarımız geliyor" diyen Erdoğan, "Gerek BioNTech gerek Çin'le yaptığımız anlaşmalar var. Turizm konusunda İngiltere ile bağlantılarımızı, Rusya'dan bir heyetle görüşmeler yapılacak. Bir turist atağı inşallah başlayacak" dedi.

Ermenistan'ın döşediği mayınlar konusuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Özellikle mayın konusunda biz konuyla ilgisi, iltisakı olanlara 'Gelin bu konuda gerekli desteği verin, önce bu işi çözelim' diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...