Türkiye'de uygulanan aşı miktarı 40 milyonu aştı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Türkiye'de uygulanan aşı miktarı 40 milyonu aştı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Sağlık Bakanlığınca, Covid-19'la mücadele kapsamında ülke genelinde uygulanan birinci ve ikinci doz aşı miktarı 40 milyonu aştı.

Koronavirüsle mücadele kapsamında yurt genelinde aşılama uygulaması büyük bir hızla devam ediyor. Dün uygulanan 1 milyon 582 bin aşı ile günlük aşılama rekoru kırılmıştı. Bugün ise ülke genelinde uygulanan birinci ve ikinci doz aşı sayısı 40 milyonu aştı.

206 ÜLKE ARASINDA 9. SIRADAYIZ

"40 milyonuncu doza ulaştık. 206 ülke arasında, doz olarak en yüksek sayıda aşıyı yapan 9. ülkeyiz" diyen Bakan Koca, "Sağlık personelimiz gün oluyor dakikada 6.000 kişiye aşı hizmeti veriyor. İmkânlarımız büyük, dayanışmamız yüksek. Sonuçlar sürpriz değil" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de uygulanan aşı miktarı 40 milyonu aştı

AŞILAMADA SON RAKAMLAR

Sağlık Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan anlık verilere göre, 18 Haziran saat 15.57 itibarıyla uygulanan birinci doz aşı sayısı 25 milyon 739 bin 999, ikinci doz aşı 14 milyon 262 bin 746 oldu. Böylece toplam doz miktarı, 40 milyon 2 bin 745 olarak kayıtlara geçti.

18 YAŞ ÜSTÜ NÜFUSUN YÜZDE 50'Sİ AŞILANDI

Aşı programında yer alan 18 yaş üstü nüfusun yüzde 50'sinin tam doz veya ilk doz aşısı tamamlandı. Konu ile ilgili Twitter hesabından paylaşımda bulunan Bakan Koca, "Program, kısa sürede, beklediğiniz başarıya ulaşacak. Aşısı henüz yapılmayanların sayısında geri sayım başladı" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...