Bakan Gül: Yargı mensubu dosyadaki delile bakar

Düzenleyen:
Bakan Gül: Yargı mensubu dosyadaki delile bakar

GÜNDEM Haberleri

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türkiye Adalet Akademisinin (TAA) hakim savcı adaylarının eğitimlerine yönelik düzenlediği yarışmalarda dereceye giren 25. Dönem Adli Yargı ile 15. Dönem İdari Yargı adaylarının ödül törenine katıldı.

Törende konuşan Bakan Gül, "Yargı mensupları karar ve davranışlarında insan ve toplum hayatına tesir edeceklerinin bilincinde olmalıdırlar. Yargı ele geçirilecek bir merci değildir" dedi.

"YARGI MENSUBU DOSYADAKİ DELİLE BAKAR

Savcı adaylarına tavsiyelerde bulunan Bakan Gül, "Kampanya ile oluşan peşin hüküm, delile ve gerekçeye dayanan adil kararın yerini asla ama asla tutmaz. Hangi suç kim tarafından işlenirse işlensin, failin, dini, dili, rengi ne olursa olsun yargı mensubu dosyasındaki delile bakar. Milletimizin yargı teşkilatından beklentisi adil kararın makul sürede verilmesidir" şeklinde konuştu. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...