Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gergerlioğlu’nun tahliyesi vicdanları yaraladı

Gergerlioğlu’nun tahliyesi vicdanları yaraladı

GÜNDEM Haberleri

15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Platformu Başkanı Erol Bulut, HDP Milletvekili Ö. Faruk Gergerlioğlu’nun tahliye edilmesi kararının vicdanları yaraladığını belirtti.

Bulut, 15 Temmuz şehidi Mehmet Güder’in oğlu Halil İbrahim, eşi Ayten Güder ve 15 Temmuz gazileriyle birlikte yaptığı açıklamada, Gergerlioğlu’nun terör suçu işlediğini hatırlatarak şunları söyledi: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘beraber yürüyeceğiz’ dediği, PKK’nın uzantısı olan HDP’nin yöneticileri, ‘Biz ne dersek o olur, bizim sözümüzden çıkmayın’ diyor. Ama bu millet, bu oyunları görüyor. HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, cezaevine terörden atıldı. Tam yargılama devam ederken CHP, ‘Bu böyle olmaz, haksızlık oldu, bu cezalar suç sayılmamalı’ diyerek Anayasa Mahkemesine gitti. Anayasa Mahkemesi de vicdanları yaralayan bir karar verdi. Gergerlioğlu, tahliye edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...