Kiliseye saygısızlığa soruşturma: 3 gözaltı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kiliseye saygısızlığa soruşturma: 3 gözaltı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Kadıköy Surp Takavor Kilisesi’nin giriş kapısındaki duvarın üzerinde dans eden 3 şüpheli gözaltına alındı.

Kadıköy’de eğlencenin dozunu kaçıran gençler bir kilisenin duvarına çıkıp alkol kullanarak şarkılar söyleyip dans etti.

O anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülenirken sosyal medyada da büyük tepki çekti. Hemen her gece yaşanan görüntülere Kadıköy sakinleri de büyük tepki gösterirken konuya ilişikin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında 3 kişi gözaltına alındı. Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri süren şüphelilerin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan, İstanbul Valiliği'nden basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, "11.07.2021 Pazar günü saat 00.55 sıralarında Kadıköy İlçemiz Caferağa Mahallesi Khalkedon Meydanında, Surp Takavor Kilisesi'ne araçla gelen bazı şahısların, giriş kapısı üzerine çıkarak uygunsuz davranışlar sergiledikleri tespit edilmiştir. Yapılan çalışmalarda; şüpheli Y.E.U ve Ö. F.A ile aracın sahibi O.Y adlı şahıslar 12.07.2021 günü ikametlerinde yakalanmışlardır. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. İbadethaneye yapılan bu çirkin davranışı kınıyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

"HERKESE KARŞI SAYGISIZLIKTIR"

 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'de Twitter hesabından açıklamada bulunarak,n "Surp Takavor Kilisesi'ne yönelik bu saygısızlığı kınıyoruz. Mabedlere yapılan saygısızlık herkese karşı saygısızlıktır. Camileri, kiliseleri, havraları hedef alan, dini mekanların saygınlığına yaraşmayan her türlü eylemi provokasyon olarak değerlendiriyoruz ve insanlık adına mahkum ediyoruz" dedi.

"HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEKLER"

Konuya ilişkin bir açıklamada Cumhurbakanlığı İletişimm Başkanı Fahrettin Altun'dan geldi. Altun'da Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Kadıköy Surp Takavor Kilisesi'ne yapılan saygısızlığı kınıyoruz. Din ve vicdan hürriyeti asıldır. Mabedler kutsaldır, dokunulmazdır. Bu saygısızlığı yapanlar hukuk önünde hesap vereceklerdir.
Milletimiz, dün olduğu gibi bugün de bu tür kışkırtmalara prim vermeyecektir." dedi.

"SÜREÇ DEVAM EDİYOR"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'da olaya ilişkin Kilise Vakfı YK Başkanı Arman Bükücüyan ile görüşerek üzüntülerini dile getirdiğini aktararak, "Kiliseye saygısızlığı yapan zanlılar, sabah 05.30'da İstanbul Emniyeti tarafından gözaltına alındı, hukuk süreci devam ediyor." açıklamasında bulundu.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...