Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

FETÖ'cü Orhan İnandı adliyeye sevk edildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
FETÖ'cü Orhan İnandı adliyeye sevk edildi

GÜNDEM Haberleri  / AA

FETÖ'nün sözde Orta Asya genel sorumlusu Orhan İnandı adliyeye sevk edildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığının operasyonuyla Türkiye'ye getirilen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sözde Orta Asya genel sorumlusu Orhan İnandı adliyeye sevk edildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan ve sağlık kontrolünün ardından Ankara Adliyesine getirilen İnandı'nın soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade vermesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada MİT tarafından yakalanıp Türkiye'ye getirildiğini duyurduğu FETÖ'nün sözde Orta Asya genel sorumlusu Orhan İnandı, 5 Temmuz'da adli makamlara teslim edilmişti.

FETÖ'cü Orhan İnandı adliyeye sevk edildi

25 FİRARİ ÖRGÜT ÜYESİNE PASAPORT TEMİN ETMİŞ

FETÖ'nün sözde Orta Asya genel sorumlusu Orhan İnandı'nın, 25 üst düzey FETÖ/PDY mensubuna yasa dışı yollardan Kırgızistan pasaportu temin ettiği belirlendi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre İnandı'nın, FETÖ'nün 2001'den bu yana sözde Kırgızistan sorumlusu olarak faaliyet yürüttüğü belirlendi. Orhan İnandı, 2017'de ise örgüt elebaşısı Fetullah Gülen'in talimatıyla hem Kırgızistan hem de Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Tacikistan ve Özbekistan'ı içine alan bölgenin genel sorumlusu oldu.

FETÖ'NÜN KARARGAHINI ZİYARET ETTİ

Kırgızistan'da bulunduğu süre içinde sık sık FETÖ elebaşına ziyaretler gerçekleştirdiği belirtilen Orhan İnandı'nın, son olarak bu yılın mart ayında Pensilvanya'ya giderek talimat aldığı saptandı.

İnandı'nın FETÖ'nün kirli parasını Orta Asya'da işlettiği, Orta Asya'da Türkiye Cumhuriyeti aleyhine faaliyetler yürüttüğü belirtildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...