Bakan Varank: Yerli aşıda herhangi bir yan etki gözlenmedi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bakan Varank: Yerli aşıda herhangi bir yan etki gözlenmedi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Bakan Varank yerli aşı adayına ilişkin yaptığı açıklamada, "VLP aşı adayımızın Faz-2 çalışmalarında birinci doz aşılamaları tamamladık, ikinci doz aşılar uygulanmaya başladı. Şu ana kadar herhangi bir yan etki hiçbir gönüllümüzde görülmedi" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, katıldığı Su Ürünleri İşleme Şoklama ve Depolama Tesisi Temel Atma, Keten Müzesi Projesi İmza ve Satem Biyokütle Enerji Santrali açılış töreninde yerli aşıya ilişkin açıklamalar yaptı.

Yılın ikinci çeyreğinde çift haneli büyüme rakamlarına ulaşmanın sürpriz olmayacağına dikkat çeken Varank, "2021'i salgınla mücadeleyi kazandığımız ve orta vadede nitelikli büyüme dönemine girdiğimiz bir yıl olarak değerlendiriyoruz. Gerek sağlık alanında gerekse sanayi ve ekonomi alanında tüm çalışmalarımızı bu hedef doğrultusunda oluşturduk" diye konuştu.

YAN ETKİ GÖRÜLMEDİ

TÜBİTAK Covid-19 Türkiye Platformu aracılığıyla tüm Türkiye'den bilim adamlarının katkılarıyla aşı geliştirme çalışmaları yürüttüklerini vurgulayan Varank, "Bunlardan bir tanesi de oldukça yenilikçi bir teknolojiye dayanan VLP aşı adayımız. VLP aşısının ilk insan denemelerinde ben de gönüllü oldum. VLP aşısında Faz 2 aşamasına geçmiştik. Faz 2 çalışmalarında 1. doz aşılamaları tamamladık, 2. doz aşılar uygulanmaya başladı. Şu ana kadar herhangi bir yan etki hiçbir gönüllümüzde görülmedi" dedi.

"İkinci dozlar da uygulanıp gönüllülerden alınacak sonuçlar değerlendirildikten sonra son aşama olan Faz 3'e geçeceğiz" açıklamasında bulunan Varank, "Tüm süreçler olumlu tamamlanırsa da yerli VLP aşımıza kavuşacağız. Covid-19 belasıyla mücadeleye Türkiye'den tüm dünyaya şifa olabilecek bir katkı sunmuş olacağız" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...