Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında soruşturma başlatıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında soruşturma başlatıldı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Yabancı uyruklu kişilerin su faturalarına zam yapılacağını açıklayan ve büyük tepki toplayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında, yabancı uyrukluların faydalandığı bazı belediye hizmetlerine zam yapılacağına yönelik açıklamaları sırasındaki ifadeleri nedeniyle soruşturma başlattı.

Başsavcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Özcan'ın ifadelerine yönelik yapılan suç duyurularına ilişkin dilekçeler işleme konuldu. Başsavcılığın, Özcan hakkında, 'görevi kötüye kullanma' ile 'nefret ve ayrımcılık' suçlarından soruşturma başlattığı öğrenildi.

"YABANCILARDAN 10 KAT FAZLA ÜCRET ALACAĞIZ"

2019 yılında Bolu Belediye Başkanlığı görevine gelen Tanju Özcan'ın ilk talimatı 'Yabancı uyruklu kişilere yardımı kesin' olmuştu. Göçmenlere karşı acımasız tavırlarıyla bilinen Başkan Özcan, yine tartışmalı bir karara imza attı. Özcan, özellikle Suriyelileri hedef alarak "Arkadaş yardımı kesiyorsun gitmiyorlar, iş yeri ruhsatı vermiyorsun gitmiyorlar. Bunun üzerine yeni tedbirler almaya karar verdik. Abonemiz olan yabancı uyruklu kim varsa su fiyatlarına ve katı atık ücretlerine başta olmak üzere bazı kalemlerde 10 kat zam yapacağız. Türk vatandaşı ile yabancı uyruklu vatandaş aynı fiyattan suyu kullanamayacak. 10 kat suya, 10 kat katı atık vergisi ücretine zam yapacağız. Bunu niye yapıyoruz? Gitsinler istiyoruz. 'Bu misafirlik uzadı artık' diyoruz. Benim elimde yetki yok ki zorla zabıtayla şehrin dışına bırakıp koyayım. Bir ara sınırlar açıldığında biz otobüsler dolusu insan gönderdik. Şimdi de göndermeye hazırız. Hazır Esad da istiyor. Gönderelim gitsin" dedi.

"BANA 'FAŞİST' DİYECEKLER, UMURUMDA DEĞİL"

Kendisine yapılacak tepkileri umursamadığını belirten Özcan, "Bütün yabancı uyruklu vatandaşlara bu zammı yapacağız. Zaten bunların yüzde 99'u da bunlar (Suriyeliler). Gitsinler dava açsınlar. Ben hukukçuyum. Aldığım kararın gerekçesini de sebebini de söylüyorum. Kimseden bir şey saklamıyorum. Biliyorum ki bu açıklamamdan sonra müfettişler gelecek, birileri hakkımda suç duyurusunda bulunacak. Gene çıkıp birileri insan haklarından bahsedecek. Bana 'faşist' diyecekler, hiç umurumda değil. Ben halkın tercümanıyım. Biz bu şikâyetleri her gün alıyoruz" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...