Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Pakdemirli: 13 orman yangını sürüyor

Düzenleyen:
Bakan Pakdemirli: 13 orman yangını sürüyor

GÜNDEM Haberleri

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, yangınlar ile ilgili son durumu paylaştı. Bakan Pakdemirli, 150 orman yangınından 137'sinin söndürüldüğünü söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, 28 Temmuz-2 Ağustos tarihli orman yangınları detay durumu listesini açıkladı. Bakan Pakdemirli, 137 orman yangının kontrol altına alındığını belirtti. 13 yangını kontrol altına alma çalışmalarının ise devam ettiğini duyurdu.

 Pakdemirli, Antalya'da 18 yangından 3’ünün, Adana’da 23 yangından 1’inin, Muğla’da 12 yangından 6’sının, İzmir’de 11 yangından 1’inin, Isparta’da 2 yangından 1’inin, Denizli'de de 2 yangından 1’inin devam ettiğini belirtti.

Bakan Pakdemirli: 13 orman yangını sürüyor

Bakan Pakdemirli sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "An itibarıyla devam eden yangınlarda toplam 16 uçak, 9 İHA, 51 helikopter, 1 insansız helikopter, 805 arazöz ve su tankeri, 150 iş makinası ile 5 bin 200 personelimiz görev yapıyor. Orman kahramanlarının 6 ilde 13 farklı yangında olan mücadelesi devam ediyor” ifadelerini kullandı.


Antalya Gündoğmuş'tan güzel haber! 
Orman yangını sebebiyle boşaltılan Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde ekiplerin mücadelesi sonuç verdi. Alevler, ilçe merkezine gelmeden kontrol altına alındı. Gündoğmuş ilçesinde 29 Temmuz’da dağlık ve kayalık alanda yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüyerek Ümütlü Mahallesi ve ilçe girişindeki Senir Mahallesi'ni sardı. Her iki mahalledeki alevlere 9 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı ile müdahale edildi. Yangın ilçeye yakın noktadaki Bernek Dağı'na da ulaşınca 2 bin 100 nüfuslu Gündoğmuş ilçesinin tahliye edilmesine karar verildi. Ardından bölge boşaltıldı. Ekiplerin mücadelesi sonucu alevler ilçe merkezine ulaşmadan kontrol altına alındı. Helikopterler hava kararıncaya kadar soğutma çalışması yaptı. İş makineleri ve arazözler yangının yeniden alevlenmesi ihtimaline karşı bekleyişlerini devam ettiriyor. Herhangi bir tehlikeye karşı da ilçe merkezinde otobüsler hazır bekletiliyor. Yangının 5 gündür sürekli ilerleyiş içinde olduğunu dile getiren vatandaşlardan Emre Özdemir “Havadan müdahaleler bugün sıklaşsa da normal zamanda yangın tam anlamıyla söndürülemedi. Bugün ilçede yaşlılar, kadın ve çocukların tahliye kararı alındı. Bizde erkekler olarak kaldık. Gerekli tedbirleri aldık ve bekliyoruz” dedi.

Muğla Seydikemer'deki yangınlar kontrol altında
Muğla'nın Seydikemer ilçesinde çıkan orman yangını sonunda kontrol altına alındı. Ekipler, soğutma çalışması yürütüyor. Muğla'nın Marmaris, Köyceğiz, Kavaklıdere, Milas ve Seydikemer ilçelerinde çıkan orman yangınlarına karşı ekipler amansız mücadele veriyor. Alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor. Ekiplerin ve vatandaşların bu seferberliği Seydikemer'de sonuç verdi. İlçedeki iki farklı yangın kontrol altına alındı. Bu güzel haberi, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli sosyal medya hesabından duyurdu.


Denizli'deki yangın kısmen kontrol altında
Denizli’nin Buldan ilçesi Türlübey Mahallesine yakın bölgede saat 13.30 sıralarında başlayan orman yangını, geniş bir bölgede etkili oldu. Yangına çevre illerden gelen takviye ekiplerle birlikte çok sayıda itfaiye ve orman ekibi tarafından müdahale edildi. Akşam saatlerinde havadan bir yangın söndürme uçağı da çalışmalara katıldı. Yangında onlarca hektar ormanlık alan, siyaha büründü. Yangın 8 saattir aralıksız olarak devam eden yoğun çalışmaların ardından kısmen kontrol altına alındı. Zaman zaman cılız alevlenmelerin yaşandığı yangının tamamen söndürülmesi için ekiplerin mücadelesi devam ediyor. Alevlerin büyük oranda kaybolduğu bölgelerde ise soğutma çalışmaları yürütülüyor.
Bakan Pakdemirli: 13 orman yangını sürüyor
Sütçüler’deki yangında 15 ev zarar gördü, 10 kişi dumandan etkilendi
Isparta’nın Sütçüler ilçesindeki Yazılı Kanyon’da saat 11.30 sıralarında çıkan yangın kısa sürede etrafındaki ormanlık alana sıçradı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan yangın, Çandır köyünde bazı evlere kadar ulaştı. Ekipler ve vatandaşlar, evleri kurtarmak için büyük çaba sarf etti. Yangında ilk belirlemelere göre Çandır köyünün Camili ve Yıldız mahallelerinde 15 ev zarar görürken, dumandan etkilenen 10 kişiye sağlık ekipleri müdahale etti.
Öğleden sonra daha da büyüyen yangına 1 uçak, 3 helikopter, Isparta Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 100’ün üzerinde personel, 12 arazöz, 5 su ikmal tankeri, 10 dozer ile Isparta Belediyesi ve çevre ilçelerdeki belediyelerin itfaiye ekipleriyle müdahale ediliyor. Yangın akşam saatlerinde rüzgarın etkisiyle Çandır köyünün Yıldız Mahallesi'ne sıçradı. Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu ve Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de bölgeye gelerek söndürme çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı.
Bakan Pakdemirli: 13 orman yangını sürüyor
Kuş Cenneti'nde yangın çıktı
Bir üzen haber de başkentten geldi. Nallıhan Kuş Cenneti yakınlarındaki Akçabayır mevkiinde bulunan ormanlık alanda yangın çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve Orman Genel Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Orman Genel Müdürlüğü ekipleri, yangına arazözler ve itfaiye araçlarıyla müdahale etti. Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, yangına bataklık zeminde bulunması sebebiyle karadan müdahalede zorluk çekildiği aktarıldı. Açıklamada, yangının çevreye sirayet etmemesi için iş makineleri ile kafesleme çalışması da yapıldığı kaydedildi. Ekiplerin çalışması sonucu 10-15 hektarlık alanda etkili olan yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

Bakan Pakdemirli: 13 orman yangını sürüyor
Muğla Kavaklıdere'de yangın evlere yaklaştı
Muğla Kavaklıdere'de başlayan orman yangını hızla yayılıyor. Alevler yerleşim yerlerine yaklaşırken bölgedeki evler tahliye ediliyor. Marmaris, Bodrum, Milas ve Köyceğiz'in ardından akşam saatlerinde Kavaklıdere ilçesinde de orman yangını çıktı.Nebiköy mevkiinde başlayan alevlere, itfaiye ve orman işçileri müdahale ediyor. Yangının yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine Ortaköy Mahallesi'nin tahliye edilmesi kararlaştırıldı. 

Bakan Pakdemirli: 13 orman yangını sürüyor
Marmaris'te bir mahalle daha boşaltıldı
Muğla Marmaris'te alevler Hisarönü Mahallesi'ni sardı. Mahalle tahliye edildi. Marmaris beş gündür yanıyor. Alevler Hisarönü Mahallesi'ne kadar geldi. Ateş ortasında kalan vatandaşlar, canlarını kurtarmak için adeta zamanla yarıştı. Ekipler, mahalleyi tahliye ederken kimi büyükbaşıyla, kimi sırt çantasıyla kaçtı. Bölgede yangınla mücadele sürüyor.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...