Erdoğan, Tunus Cumhurbaşkanı Said ile telefonda görüştü

Düzenleyen:
Erdoğan, Tunus Cumhurbaşkanı Said ile telefonda görüştü

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkesinde darbe yapmakla suçlanan Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ile telefonda görüştü. Görüşmede Tunus'taki gelişmeler ve ikili ilişkiler ele alındı. Erdoğan, Said'e Tunus'un istikrarını, iç barışını ve huzurunu korumasının bölgenin selameti açısından da son derece mühim olduğuna işaret etti. Son günlerde Tunus’ta yaşanan gelişmeleri bu bakımdan dikkatle takip ettiklerini belirtti.

DEMOKRASİ VURGUSU

Tunus’un bu sıkıntılı dönemi atlatarak, yoluna çok daha güçlü bir şekilde devam edeceğine inandıklarını ifade eden Erdoğan, demokratik geçişin bölgedeki ilham kaynağı Tunus Meclisi’nin faaliyetlerinin tüm zorluklara rağmen devam etmesinin hem kendileri hem de bölge demokrasisi için önemli olduğunu vurguladı.

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ GÖZETİN

Problemlere çözüm üretme, sağlıklı tartışma ve diyalog zemini olarak Meclis’in çalışmalarını sürdürmesinin hayati değere sahip olduğunun altını çizen Erdoğan, Tunus’ta demokrasinin korunması, özgürlüklerin garanti altına alınması ve hukukun üstünlüğünün gözetilmesinin çok kıymetli olduğunu dile getirdi.

 

Said, ülkesinde darbe yapmakla suçlanıyor.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...