Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yangın dayanışması

Yangın dayanışması

GÜNDEM Haberleri

Ormancılar önü alınamayan orman yangınları karşısında amansız mücadeleler verirken sahada göz yaşartan dayanışma örneği sergileniyor. Marketlerde stoklar tükendi. 81 ilden malzeme yağıyor. Telsizlerden istenilen malzemeler, gönüllüler vasıtasıyla felaket bölgesine anında ulaştırılıyor.

MAHMUT ÖZAY | BODRUM

Türkiye’nin dört bir yanında çıkan orman yangınlarına karşı cansiparane mücadele devam ediyor. Antalya ve Muğla'da herkes amansız bir savaş veriyor. Muğla Milâs'ın Çökertme; Bodrum'un Gökpınar, Yukarı ve Aşağı Mazı Mahallelerinde ormancılar, alevlerle boğuşurken kriz merkezlerinde örnek bir dayanışma sergileniyor. Biz de Bodrum'da bulunan Umurça Koordinasyon Merkezinde yapılan çalışmaları yerinde takip ettik. İzmir depreminde verilen mücadelenin bir benzeri burada gerçekleşiyor. Türkiye’nin dört bir ilinden buralara su, buz, mama, yangının olduğu yerde çalışanların iletişimi sağlaması powerbank, eldiven ve tıbbi malzeme yağıyor.

Yangın dayanışması

KUYRUĞUN SONU GÖRÜNMÜYOR
Yardım için gelen araç kuyruğunun sonu görünmüyor. Bir araç gidiyor, biri geliyor. Sanal marketler vasıtasıyla ihtiyaç listelerine göre vatandaşların gönderdiği malzemeleri kuryeler koordinasyon merkezine taşıyor. Bölgede bulunan doktorlar gelen ilaçları tek tek ayırıyor. Telsizlerden yangın bölgelerinden istenilen malzemeler, gönüllü araçlarla anında ulaştırılıyor. Gönüllülerden oluşan ekipler ise anında zincir oluşturup arabaları yüklüyor. Marketlerin stoklarının tükendiği Bodrum’daki dayanışma gözleri yaşartıyor.

"MUHTEŞEM BİR DAYANIŞMA"
Sorularımızı cevaplayan Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Kaya "Yangının nerede çıkacağını bilmiyoruz. Rüzgârdan dolayı da kestiremiyoruz. Kontrolden çıkmış yerler var, çare bulmaya çalışıyoruz. Belediye öncülüğünde burada bulanan dayanışma ile felaketin üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Halk burada bir olmuş ve muhteşem bir dayanışma gösteriyor. Onlara teşekkür ediyoruz" dedi.

“HERKES TEK YÜREK”
AKUT Bodrum ekibinden Yonca Ayatta da "Herkes tek yürek bu beladan kurtulmaya çalışıyor. Yürekler acıyor. İhtiyaç listeleri hazırlanıyor. Yardımlardan sonra bu bölge bir doluyor, bir boşalıyor" diye konuştu.

AHBAP EMİR BEKLİYOR
Dayanışma hareketi Ahbap'ın Muğla başkan yardımcısı Arife İlik ise “Gerekli saha desteğini sağlıyoruz. Malzeme ihtiyacı olduğundan merkezden hemen yardım geliyor. Buradaki insanlara gönüllü olarak destek sağlıyoruz. Kriz masasından gelen talebe göre adım atıyoruz. Böyle bir desteği daha önce görmedim” ifadelerini kullandı.

Yangın dayanışması

"PATİLERİ YANAN HAYVANLAR GÖRDÜM, GÜNLERDİR AĞLIYORUM"
Bölgedeki vatandaşlar da yaşanan felaketle ilgili duygularını paylaştı. Denizli’den tatile gelen Rukiye Ersöz: Yüzdüğüm yerde dumanların yükselmesi içimi acıttı. Otelde eşyalarımı bıraktım ve buraya yardıma geldim.
Bodrum'da nalbur olan Mehmet Sadık: Bize sipariş yağıyor. Tırmık, maske, el freni... Bizim çalışanlar arabayla bölgeye malzeme taşıyor. Biz de elimizden geleni yapıyoruz.
Veterinerin önünde "Yangınlardan etkilenenleri ücretsiz tedavi ederim" diye çağrıda bulunan Kübra Akalın: Bana getirilen mamaları arabamla kriz merkezine getiriyorum. Böyle bir dayanışma daha önce görmedim. Patileri yanan kedileri ve köpekleri getiriyorlar, günlerdir ağlıyorum.

 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...