Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakanlıktan fenomen Batuhan Onur Maz hakkında suç duyurusu

Düzenleyen:
Bakanlıktan fenomen Batuhan Onur Maz hakkında suç duyurusu

GÜNDEM Haberleri

Tarım ve Orman Bakanlığı, yaptığı paylaşımlarla tepki toplayan sosyal medya fenomeni Batuhan Onur Maz hakkında suç duyurusunda bulundu.

Batuhan Onur Maz adlı Instagram kullanıcısı, paylaştığı bir videoda, çıkan orman yangına müdahale etmek istediklerini ancak yetkililerin kendilerini olay yerinden uzaklaştırdığını iddia etti. Maz, helikopterlerin ve uçakların 6 saattir alevlere müdahalede bulunmadığını öne sürerek "Bu ormanın yanmasını bekliyoruz" dedi. Onun bu ithamları sonrası Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti.

HALK ARASINDA PANİĞE SEBEP OLDU
Şahıs hakkında suç duyurusunda bulunan Bakanlık, şunları kaydetti: Şahsın söylemleri Bakanlığımızı, orman ve itfaiye teşkilatını zan altında bırakmıştır. Videolarda yer alan hususların kabulü mümkün değildir. Söz konusu kişinin sosyal medyadaki paylaşımları ile kamuoyunu yanıltabildiği gibi halk arasında da paniğe sebep olmaktadır. Bu sebeple yapılan paylaşım, bakanlığımızın, orman ve itfaiye teşkilatının ve ilgili alanda çalışan kamu görevlilerinin onur, şeref ve saygınlığını rencide etmektedir.İlgili kişi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca, ilgili kişinin, 5651 sayılı Kanun'un 9’uncu maddesine istinaden yayınlara erişimin engellenmesi için Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğine başvuru yapılmıştır. Bütün Türkiye’yi derinden üzen orman yangınlarıyla ilgili halkımızı yanıltmaya çalışan, kamuoyunda infiale neden olabilecek ve kamu kurumlarını zan altında bırakacak paylaşımlarda bulunulmasını şiddetle kınıyoruz. Devletimiz çıkan orman yangınlarını kontrol altına almak için var gücüyle gece gündüz demeden çalışmalarını aralıksız sürdürüyor, bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.





Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...